Anasayfa

 Amerikan Cocker Köpek Irkı Genel Özellikleri ve Bakımı

İngiltere kökenli Amerikalı Köpek ırkı 1800’lü yıllarda İngiliz Cocker Spaniel Amerika’ya getirilmiştir. Bu ırk Amerika’da av ve iklim şartlarından dolayı tüylerinde kısalmalar görülmüştür. Büyük farklılıklar görülen İngiliz ve Amerikan Cockerlar iki ülkede de tescil edilmiştir. Sakin yapıları, iyi huyları, oyun sever, sahibine bağlılık, avcı yetenekleri ve gezmekten aşırı derece de zevk aldıkları bilinmektedir. Enerji düzeyleri orta derecededir. Egzersiz ihtiyaçları vardır. Fakat yoğun olmadığı için günde 2 saatlik yürüyüş yetecektir. Oyunculukları çok iyidir. Başka köpek türleriyle geçimleri de gayet iyidir. Çocuklarla çok iyi anlaşırlar. Yabancılara karşı ilk başta temkinli olsalar da daha sonrasında çok iyi anlaşırlar. Sahiplerini çok iyi korurlar. Eğitimleri kolaydır. Amerikan Cocker Köpek Irkı Genel Özellikleri ve Bakımı Hakkında Bilinmesi Gerekenler bilgileri size vermeye çalışacağız.

Amerikan Cocker Genel Özellikleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Ortalama yaşama süreleri 12 yıldır. Fakat çok iyi bakıldığı takdirde 15 yıla kadar yaşarlar. Anavatanları Amerika’dır.  Ağırlıkları ortalama erkeklerde ve dişilerde de 10 ila 15 kilogram arasındadır. Bu ırkın boyları da erkek ve dişilerde değişmemektedir. Ortalama 38 santimetreye kadar çıkmaktadır. Bu ırk 7 türe ayrılmaktadır. Bu türler, Cocker, Clumber, Sussex, Welsh, Springer, İrlanda Su Spaniel, İngiliz Springer ve Field olarak sıralanmaktadır. Av kökenli bu tür özel bir köpek ırkıdır. 1940 yılında Kanada ve Amerika’da üretilmeye başlanmıştır. Kulüpler tarafından yeni bir köpek ırkı olarak kabul görülmüştür. Çok narin ve hareketli bir köpek ırkıdır. Apartman dairelerinde yetiştirilmesi egzersizleri tam anlamıyla yapıldığı takdirde uygundur.

Arkadaş canlısı, enerjik ve oyun sever olan bu tür, aile içinde mutluluğun anahtarıdır. Çok zekilerdir. Eğitimleri sıkı ve sert olmaması halinde kolaydır. Ailesine oldukça düşkündür. Zekalarıyla kimi zaman baş etmek mümkün olmayabilir. Gürültü çıkarmayı severler. Havlamayı çok severler. Keşfetmeyi çok severler. Yumuşak ve ipeksi tüylere sahiplerdir.

Amerikan Cocker Bakımı

Yaşlarına uyun besleyici ve kaliteli mamaların tercih edilmesi önerilmektedir. Yemek artıkları, sindirim sistemlerinin bozulmasına neden olabileceğinden verilmemelidir. Pişmiş kemikler ve yağlı gıdalardan uzak tutulmaları gerekmektedir. Haftada 2 defa taranması yeterli olacaktır. Banyoları doğru bir şekilde yapılması gerekmektedir.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X