Anasayfa

 Kedim Çok Halsiz. Kedilerde Halsizlik Sebepleri ve Belirtileri Nelerdir?

Bugün sizler için hazırladığımız bu içerikte can dostlarımızda halsizlik konusunu işlemek istiyoruz. Ev içerisinde kedi besleyen kişiler için oldukça can sıkıcı ve sık karşılaşılan bir konudur. Kedi dostlarımızda halsizlik durumu genel olarak veteriner kontrolü dahilinde çok daha iyi bir şekilde değerlendirilecek durumlardan bir tanesidir. Ancak biraz daha evham sahibi olan kedi ebeveynleri karakteristik de olabilecek halsizlik durumunu hastalık olarak değerlendiriyor. Kedi dostlarımızda özellikle de yaşlı olanlar günün çok büyük bir bölümünü çok doğal bir şekilde uyudukları için tıbbi bir şekilde yanlış giden şeylerin olduğunu düşünüyor. Ancak uyuşukluk durumu kedi dostlarımızın kendisinin iyi hissetmediğinin göstergesidir. Bununla birlikte uyuşukluk ya da halsizlik durumunda elbette tubbi durumlardan da kaynaklı olabilir. Bununla birlikte ciddi bir hastalığın habercisi de olabilir. Bunun ana nedenini sağlıklı bir şekilde daraltabilmek adına veteriner hekimler tarafından bir araştırma yapılması gerekiyor. Minik patili dostlarımızın halsizliği ile ilgili biraz daha konuşalım.

Kedim Halsiz. Belirtileri Ne Olabilir?

Kedi dostlarımızda halsizlik durumu elbette kendi kendine oluşabilecek belirtilerden bir tanesidir. Enerji eksikliği, genel hareketsizlik durumu, çevreye vermiş olduğu tepkisizlik, uyku hali ya da uyuşukluk en baş belirtiler olarak bildirilir. Genelde halsizlik durumu sebebi ile örtüşecek bazı belirtiler daha vardır. Bunlar kilo almak, ishal olma durumu, kilo kayıpları, ateş, kusma, sarılık, susuzluk ya da idrara çıkma konusunda artış, nefes almada zorluk çekme, donuk tüy/tüy dökme, davranış değişikliği gibi durumlarda derhal veteriner hekime danışmalısınız. Can dostlarımız doğası gereği çok uyuyabilir. Hareketsizlik veya uyku durumu bir hastalık belirtisi de olabilmektedir. Kedi dostlarımızda dinlenme durumu, onların iyi hissetmemesine vermiş olduğu tepki de olabilmetkedir. Halsizliğin en belirgin sebepleri ise depresyon, aşırı beslenme durumu, parazit enfeksiyonları, stres, egzersizi sık yapma, ilaç yan etkisi, obezite, kedi gribi, yaşlı kedilerde artrit gibi sebepler olabilir. Can dostlarımızda daha ciddi halsizlik ya da uyuşukluğa sebep olabilecek ciddi durumlar da vardır. Şeker hastalığı, FIV hastalığı, bakteriyel enfeksyion, kalp kurdu, anemi, idrar yolu enfeksiyonu gibi durumlarda da görülebilir. Can dostlarımızı bu gibi durumlarda derhal veteriner hekime götürmek onların sağlıklı bir şekide yaşamasına da yardımcı olacaktır. Lütfen veteriner hekimlerimize güvenelim ve onlara can dostlarımızı teslim edelim. Sağlıklı mutlu bir hayat diliyoruz, tüm canlarımıza...


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X