Anasayfa

 Afgan Tazısı Cinsi Köpek Özellikleri ve Bakımı

İnanılmaz güzel görünüşleri ile gözlerimizi kamaştıran Afgan Tazısı cinsi köpek dostlarımız, asil duruşları ve uzun bacakları ile tüm hayvanseverlerin gönlünde taht kurmuş bir köpek dostumuzdur. Fazlasıyla sakin bir yapısı olan Afgan Tazısı cinsi köpek dostlarımızın sık ve uzun tüyleri ile anavatanı olan Afganistan'da yüksek kesimlerde ve oldukça zor olan hava şartlarına fazlaca dayanmasını sağlayan Afgan Tazısı cinsi köpek dostlarımız, dünya üzerinde bilinen en eski köpek türü arasında yer alıyor. Afganistan ülkesinin dışında Hindistan ve Pakistan gibi birçok ülkede bulunan Afgan Tazısı cinsi köpek dostlarımız 18. yüzyıl sıralarında İngiltere ülkesine getirilmiş ve bu ülkede oldukça fazla tanınmıştır.

Afgan Tazısı Cinsi Köpek Genel Özellikleri Nelerdir?

Anavatanları Afganistan'dır. Ancak Afgan Tazısı cinsi köpek dostlarımız Afganistan dışında Hindistan ve Pakistan'da sık sık görülmektedir. Büyük köpek ırkları arasında yerini alıyor. Bunun yanında, uzun bacaklarından bahsetmiştik. Uzunlukları 70 ile 80 cm arasında yer almaktadır. Ağırlıkları itibarıyla ise 30 ile 35 kilogram aralığında gelirler. Tüyleri yumuşacıktır ve oldukça uzundur. Afgan Tazısı cinsi köpek dostlarımızın renkleri ise beyaz, gri, sarı tonları ve siyah olarak görülmektedir. Adından da anlaşılacağı üzere çok hızlı koşarlar. Adlarını tamamen hızlarından dolayı almışlardır. Yaşam alanları içerisinde çok asil bir duruşları ve ağır başlı tavırları vardır. Egzersiz ihtiyacı oldukça yüksek olan Afgan Tazısı cinsi köpek dostlarımız, yabancılara karşı daima temkinli yaklaşabilirler. Fakat, bu durumda sosyalleşmenin önemi çok büyüktür. Afgan Tazısı cinsi köpek dostlarımız da sosyalleşmeye çok yakın köpek dostlarımızdandır. Kendi sahiplerine çok sıkı bağ ile bağlanırlar. Özgürlüğüne son derece düşkün olan Afgan Tazısı cinsi köpek dostlarımızın eğitimleri kolaydır bu da keskin ve yüksek zekalarından kaynaklanır. Dişi tazılar sağlıklı bir şekilde bakıldığı takdirde doğumda 10 ile 15 tane yavru dünyaya getirebimektedir. Afgan Tazısı cinsi köpek dostlarımızın ortalama yaşam ömrü ise 10 ile 13 yıl arasında değişiklik gösterir.

Afgan Tazısı Bakımı Nasıl Yapılır?

Asaletleri ve inanılmaz güzel tüyleri ile diğer köpek dostlarımızdan çok daha farklı görünüşleri vardır. Afgan Tazısı cinsi köpek dostlarımız herkesle arkadaşlık kurmaz fakat agresif de davranmaz. Eğitimleri kolaydır. Bakımlarındaki en önemli detay ise uzun tüyleri olacaktır. Afgan Tazısı cinsi köpek dostlarımızın tüylerini iki günde bir taranması gerekiyor. Aksi durumda ise tüyleri tamamen birbirine karışacak ve bu durum deri üzerinde hasar bırakacaktır. Yıl içerisinde ise iki kez banyo yapılabilir. Afgan Tazısı cinsi köpek dostlarımızın tüyleri uzun olduğu için kirlenmeye de çok yatkındır.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X