Anasayfa

 Ainu Cinsi Köpek Özellikleri ve Bakımı

Ainu cinsi köpeklerin anavatanı Japonya'dır. Kendi ülkesinde ve dünya üzerinde farklı adlarla anılır. Ainu Ken ve Seta isimleri ile de bilinen bu minik hayvanların Japonya ülkesinde sıklıkla kullanılan isimleri ise Hokkaido'dur. Hokkaido ismini ise Japonya'da keşfedildikleri alandan alan Ainu cinsi köpekler, Japonya ülkesinin dışında nadir bulunan ırklar arasında yer alır. Bu sebeple, Amerika Birleşik Devletleri'nde ve Avrupada oldukça değerli olan Ainu cinsi köpek dostlarımızın tarihi ise 3 bin yıl öncesine dayandığı bilinmektedir. Ayrıca, bu şirin görünümlerinden beklenmeyecek durumda av ve bekçilik konusunda son derece niteliklidir. Oldukça korumacı ve çok temkinli olan Ainu cinsi köpekler, karakter yapısı ile tüm hayvanseverleri kucaklar. Oldukça atletik olan Ainu cinsi köpekler, üstün fiziksel özellikleri sayesinde ve yüksek sadakatleri ile Japonya'nın en güçlü ve en sevilen köpeklerinden birisidir.

Ainu Cinsi Köpeklerin Genel Özellikleri

Şimdi de sizlere Ainu cinsi köpekler hakkında genel bilgiler sunmak istedik. İşte madde madde sıralayacağımız o özellikler...

  • Anavatanları Japonya ülkesidir. Japonya dışında başka bir ülkede yetiştirilmedikleri bilinir.
  • Ainu cinsi köpekler orta boy ırklar arasında yer alır. Yükseklikleri ise 45 ile 55 cm arasındadır. Ağırlıkları 30 kilograma kadar çıkabilir.
  • Tüy renkleri genelde kahverengi, krem ve beyaz tonlarındadır.
  • Ayrıca tüyleri katmanlı ve orta uzunluktadır.
  • Kaslı ve atletik bir yapıya sahiptir.
  • Çeneleri oldukça güölü olan Ainu cinsi köpekler, atak ve cesur köpeklerdendir.
  • Koku alma ve yön bulma nitelikleri oldukça gelişmiştir.
  • Eğitime yatkın olan Ainu cinsi köpekler zekidir.
  • Yabancılara karşı agresif ve temkinli yaklaşan Ainu cinsi köpekler, tehlike hissetmediği süre boyunca oldukça sakindirler.
  • Onlara bakan kişilere sadık ve bağlıdırlar.
  • Bekçilik yapma, koruma ve av konusunda nitelikli köpeklerdir.
  • İnsan hislerine duyarlı ve empati yapabilen ırklar arasında yer alır.
  • Özgünlüklerine son derece düşkündürler.
  • Tüy bakımı kesinlikle ihmal edilmemelidir. Eklem hastalıklarına karşı yatkınlıkları olan Ainu cinsi köpeklerin yaşam koşullarına bağlı olmakla beraber 14 yıl kadar ömürleri vardır.

Ainu Cinsi Köpek Bakımı Nasıl Yapılır?

Ainu cinsi köpekler sadakati, korumacı doğası ve sevimliliği ile dikkat çeker. Bakımında ise en önemli nokta egzersizidir. Atletik yapısı sayesinde uzun saatler koşmaya ve doğada olmaktan keyif alırlar. Ainu cinsi köpekler, küçük evlerde ve apartmanlarda yaşamaya pek uygun değildir. Bahçesi olan çitli evler, çiftlikler ve normal sıradan bahçesi olan evlerde yaşarken çok mutlu olurlar.

Onları tüm gün evlere hapsetmek strese sokacaktır. Gündüzleri özgür olmayı severler. Geceleri ise onlara bakan kişiler ile olma istekleri vardır. İstedikleri zaman eve girip çıkabilecekleri yer yapabilirsiniz. Köpek bariyeri olarak bilinen ürünler ile bu ikilemin çözümüne ulaşabilirsiniz. Ainu cinsi köpek gibi doğayı seven ve hareketli bir köpek dostunuz var ise bariyeri gündüz açıp geceleri kapatarak kullanmanız mümkündür.

Egzersiz ihtiyaçları da oyun ihtiyaçları da oldukça yüksek olan bu cins, onlara bakan kişiler ile oyunlar oynamaya bayılır. Aileden biri olarak benimsemiş olduğu kişilere karşı oldukça korumacı yaklaşırlar. Ayrıca, onların köklü bağlar kurma arzusu ve iletişimi artırmanın bir yöntemi olarak tüy bakımını kullanabilirsiniz. Ainu cinsi köpekler özellikle mevsim geçişlerinde taranmaya sıkça ihtiyaç duyar. Bu tarama eylemi hem deri hastalıklarının önüne geçerken hem de yaşam alanlarına bıraktıkları tüy sorununun da önüne geçmektedir. İlkbahar ve sonbahar geçişlerinde en az iki kez taramanız gerekir. Haftada iki kez taramanız onlara çok iyi gelecektir.

Sizlere bu yazımızda oldukça zeki olan ve bahçeli evlere uyumlu olan Ainu cinsi köpekten bahsettik. Sizler de onları sahiplenerek mutlu bir hayat sürebilirsiniz. Bizi takip etmeyi unutmayın...


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X