Anasayfa

 Alaska Kurdu Cinsi Köpek Özellikleri ve Bakımı

Oldukça eski bir köpek cinsi olan Alaska Kurdu ya da diğer ismi ile Alaskan Malamute köpek cinsleri Alaska'nın kuzey batısında görülmüştür. İşçi köpeği olarak bilinen Alaska Kurtlarının asıl görevleri ise kızak çekmektir. Geçmiş dönemlerde ise Alaska'da yaşayan Eskimolar ile hayatlarını idame ettiren bu köpek dostlarımızın asıl olarak Sibirya'dan geldiği şeklinde çeşitli görüşler bulunmaktadır. Malamute adlarını da kendilerini Sibirya'dan Alaska'ya getiren yerel topluluktan almış olduğu söylentiler arasındadır. Kızak çekerek insanların ulaşımlarını sağlayan Alaska Kurdu, ayrıca onlara bakan kişileri ve yuvalarını kutup ayısı gibi yırtıcılardan da koruma görevini üstlenmiştir. Alaska Kurdu, üstün koku alma yetisi ile nam salmış bir köpek cinsidir. Bu yetenek ise Alaska Kurtlarının adeta bir navigasyon gibi yol bulmasını sağlamaktadır. Dayanıklılığı ve katmanlı tüyleri sayesinde soğuk hava şartlarına hızlıca adapte olan Alaska Kurdu, 1920'li yıllarda tüm dünyada nam salmış ve tanınmıştır.

Alaska Kurdu Cinsi Köpeklerin Genel Özellikleri

Şimdi de Alaska Kurdu cinsi köpek dostlarımız hakkında çeşitli bilgiler sağlayacağız. Liste liste hazırladığımız bu metinde onları daha yakından tanıyabileceksiniz.

  • Kökenleri Alaska'nın kuzeybatısı olarak bilinir. Alaska Kurdunun buraya ise Sibirya'dan gelmiş olduğu hakkında görüşler vardır.
  • İsimlerini yerel olan bir Alaska topluluğundan almaktadır.
  • Oldukça eski bir köpek cinsi olan Alaska Kurdu, iri cinsler arasında yerini almaktadır. Boyları erkekler için ortalama 65 santimetreyken dişi Alaska Kurdunun boyu ise 60 santimetredir. Ayrıca ağırlık bakımından bakacak olursak erkelerde 40 kilogram dişilerde ise 35 kilogram kadardır.
  • Kaslı gövdeleri vardır ve oldukça çeviktir.
  • Alaska Kurdunun çift katmanlı kürkleri onları soğuk hava şartlarına karşı korur. Ancak bu tüy yapısı sıcak iklimlerde onları çok zorlar.
  • Enerjik olan Alaska Kurdu egzersiz bakımından ihtiyaçları yüksektir.
  • Sürekli toprağı kazmayı ve doğada olmayı çok sever.
  • Alaska Kurdu çok zeki köpeklerdir. Doğru bir eğitim ile Alaska Kurdu çok sevecen ve korumacı hale gelecektir.
  • Alaska Kurdu sahiplerine ve yuvalarına son derece sadık varlıklardır.
  • İnsanlar ve kendi türünden olan evcil hayvanlar ile çok iyi şekilde geçinebilirler. Alaska Kurdu kendinden küçük boyutlara sahip varlıklara karşı oldukça merhametli yaklaşmaktadır.
  • Alaska Kurdu dişileri bir doğumda ortalam 4 ile 6 yavru dünyaya getirir.
  • Alaska Kurdunun genetik eklem rahatsızlığı ve göz rahatsızlıkları vardır. Dayanıklı ve güçlü köpek olarak iblinirler.
  • Yaşam koşullarına ve hayat şartlarına bağlı olarak Alaska Kurdu ortalama yaşam süresi 12 yıl kadardır.

Alaska Kurdu Cinsi Köpeklerin Bakımı Nasıl Yapılır?

Oldukça sevecen ve son derece zeki olan Alaska Kurdunun bakımı pek kolay değildir. İlk defa köpek sahiplenecekseniz pek de tavsiye edilmeyen ırklar arasındadır. Apartman dairelerinde yaşamaya uygun olmayan Alaska Kurdunun bakımları ciddi anlamda zordur. Alaska Kurdu, Sibirya Kurdu gibi uluma eğiliminde olduğu için geniş arazilere ihtiyaç duyabilir. Sürekli kapalı alanda kalamazlar. Alaska Kurdu cinsi köpekler Alaska'da doğuk bir coğrafyada dayanması ve çift katmanlı tüyleri zor hava koşullarında hayatta kalmalarını sağlamaktadır.

Enerji atımlarını sağlayabilmek adına geziler yeterli olmayabilir. Alaska Kurdu zekaları sayesinde son derece eğitimi kolayca alır.

Sizlere bu yazımızda Alaska Kurdu cinsi köpekler hakkında bilgiler vermeye çalıştık. Bizi takip etmeyi unutmayın...


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X