Anasayfa

 Amerikan Eskimo Cinsi Köpek Özellikleri ve Bakımı

Bu sevimli canlılar Spitz ailesinin bir üyesi olmaları ile bilinir. Amerikan Eskimo cinsi köpek dostlarımızın yoğun tüy yapısı ve minik kulakları vardır. Bu cinsi gerçek kökeni halen bilinmemektedir. Fakat yapılan araştırmalar sonucunda kesin olmamak ile beraber beyaz Pomeranya cinsi köpek dostlarımızın soyundan gelmiş olduğu düşünülüyor. Amerikan Eskimo cinsi köpek dostlarımız 1995 yılında ise Amerikan Kennel Kulübü tarafından bir ırk olarak kabul edilmiştir. Bu kabul edilme ile popülerliği çok hızlı şekilde artış gösterdi. Tüm dünya tarafından sevilen bir ırk olmasına katkıda bulunan en önemli özelliği ise beyaz tüy yapısıdır.

Amerikan Eskimo cinsi köpek dostlarımız daima enerjik ve mutludur. Koşmayı, problemleri çözmeyi ve oyun oynamayı çok severler. İsminden de anlaşılacağı üzere kar yağdığında oynamaktan çok keyif alırlar. Bu sebeple soğuk iklim kuşağında yaşayan biriyseniz size ve ailenize mükemmel bir arkadaş olacaktır. Bunun yanında başarılı bir bekçi köpeğidir. Amerikan Eskimo cinsi köpek dostlarımız çocukları çok sever ve oldukça sabırlı bir yapıya sahiptir.

Amerikan Eskimo Cinsi Köpek Kişiliği

Oldukça kuvvetli ve zeki olan ayrıca güç yapısı sayesinde son derece oyuncu olan Amerikan Eskimo cinsi köpek dostlarımız doğası gereği tüm yabancılara her zaman şüphe ile yaklaşır. Bu da Amerikan Eskimo cinsi köpek dostlarımızın iyi bir bekçi köpeği olacağının işaretidir. Son derece enerjik olan Amerikan Eskimo cinsi köpekler düzenli olarak ilgi ve alaka beklemektedir. İlgiyi çok seven bu ırka ilgi göstermediğiniz takdirde huysuz, sıkıcı ve havlayan bir türe dönüşecektir. Bunun yanında Amerikan Eskimo cinsi köpekler kendilerine fazlaca güvenir ve yeni şeyler öğrenme konusunda son derece başarılıdır. Bu da bu köpekleri kolayca eğitim vermenize olanak sağlar. Ayrıca Amerikan Eskimo cinsi köpeklerin en sevmediği şey yalnız kalmaktır. Kendilerini her zaman bir aile üyesi olarak görmek isteyen bu tür yalnız bırakıldığında ayrılık kaygısı taşır. Bu sebeple yoğun çalışan aileler için doğru bir ırk seçimi değildir.

Amerikan Eskimo Cinsi Köpek Bakımı

Bu mükemmel Amerikan Eskimo cinsi köpekler uzun tüy yapısına sahiptir. Uzun tüy yapısına sahip olmaları ile beraber düzenli olarak bakım ihtiyacı duyar. Yılın her günü çift katlı kürke sahip olan bu tatlı dostlarımız düzenli tarama uygulamaları yapılmalıdır. Amerikan Eskimo cinsi köpeklerin tüyleri çok yoğundur ve tarama işleleri son derece basittir. İpeksi bir görünüme sahip olan bu mükemmel ırkın tüyleri yağ ve kire karşı dayanıklı olması ile bilinir. Yılda birkaç kez banyo yaptırmanız Amerikan Eskimo cinsi köpekler için yeterli olacaktır. Hassas bir cilt yapısına sahip olan bu türün yaz aylarında kısa tüyleri sebebi ile güneşe çıkması önerilmez. Ayrıca aylık tırnak bakımları da çok önemlidir. Ağız enfeksiyonlarına karşı diş temizliği son derece önemlidir.

Sizlere bu içeriğimizde Amerikan Eskimo cinsi köpek dostlarımız hakkında genel bilgiler vermeye çalıştık. Bizi takip etmeyi unutmayın.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X