Anasayfa

 Amerikan Wirehair Kedisinin Genel Özellikleri ve Bakımı

Amerikan Wirehair Kedisinin Genel Özellikleri ve Bakımı

Doğal mutasyon sonucunda 66 yılında ortaya çıkan Amerikan Wirehair kedisi yeni bir kedi türüdür. 1978 yılları başında başlı başına yeni bir kedi ırkı olarak kabul edilmiş olan Amerikan Wirehair kedileri, yumuşak ve sık bir tüylere sahiptirler. Geniş yüzleriyle tanınmaktadırlar. Amerikan Wirehair kedileri, Amerikan Shortairlar’ın ataları olarak bilinmektedirler. Bu iki ırkında fiziki özellikleri birbirlerine oldukça benzemektedirler. Çok uyumlu ve uysal hayvanlardır. Çok obur hayvanlardır.

Amerikan Wirehair Kedisi Genel Özellikleri Nelerdir?

Anavatanları Amerika Birleşik Devletleridir. Orta ırk kediler arasındadır. Ağırlıkları 6 ila 8 kilogram arasındadır. Tüyleri 3 renkten oluşmaktadır. Çok hareketli ve oyuncudurlar.  Çok dikkatli bir kişilikleri vardır. Ortama çabuk uyum sağlarlar. Yuvalarına ve sahiplerine çok bağlıdırlar. Çok hassas hayvanlardır. Sahiplerinden yeterince ilgi ve sevgi göremediklerinde strese ve depresyona girerler. Çok ürkektirler. Bundan dolayı da diğer evcillerle aynı evde yaşamakta oldukça zorlanırlar. Hiç agresif değillerdir. Çok sessizdirler. Çok nazik hayvanlardır. Oyun arkadaşlarına asla zarar vermezler. Oldukça fazla iştahlıdırlar. Kilo almaya eğilimli bir ırktır. Bağışıklık sistemleri diğer kedi türlerine göre çok güçlüdür. Ortalama yaşama süreleri ise 15 yıl ancak çok iyi bir bakım görürse bu süre 20 yıla kadar çıkmaktadır.

Amerikan Wirehair Kedilerinin Bakımları Hakkında Bilgi

Oyuncu bir kişilikleri olan Amerikan Wirehair, ortama da çok çabuk uyum sağlarlar. Bundan dolayı kendileriyle yaşamak hem eğlenceli hem de keyif vericidir. Sahiplerine çok çabuk bağlanan bu ırk aslında çok uyumlu bir yapıya sahip oldukları için diğer evcillere ve insanlarla çok çok iyi anlaşmaktadırlar. Ürkek bir türdür. Bu sebepten dolayı sosyalleşmeye bir çekimser kalırlar. Agresif ve kavgacı bir yapıları olmadığı için kendilerini savunmaları konusunda çok da becerikli sayılmazlar. Dolayısıyla yeni kedi sahiplenecek kişiler için en ideal kedi ırkıdır. Sahiplerine karşı çok duygusaldırlar. Sevgi dolu bir kedidir. Ancak çok fazla hassas oldukları için sahiplerinden ilgi göremediklerinde ortadan kaybolup depresyona girebilirler. Oburluklarıyla tanınan bu ırk obeziteye ve daha farklı hastalıklara yatkın olabilirler. Bu yüzden ölçülü bir şekilde sadece kaliteli mama dışında başka hiçbir şey verilmemelidir. Sık tüylere sahiptirler. Banyoları çok zor olur. Bunun sebebi ise uzun tüylü oldukları için tüylerinden suyun geçmesi çok zordur.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X