Anasayfa

 Appenzell Dağ Cinsi Köpek Özellikleri ve Bakımı

Bugün sizlere görünümleri ile tüm hayvanseverlerin kalbini kazanmış olan bir dostumuzdan bahsedeceğiz. Appenzell Dağ Köpeği cinsi köpek dostlarımız yerli ve eski bir ırk olarak biliniyor. İsviçre kökenlidir. Appenzell Dağ Köpeği cinsi köpek dostlarımız Alplerde bekçilik yapmak üzere eğitilmiş ve bu bağlamda tercih edilen köpeklerdir. Bunun yanında bu patili dostlarımız tarlaları koruma maksadıyla kullanıldıkları biliniyor. Hareketli ve oldukça enerjik bir köpek olması dolayısıyla daima enerji ihtiyacının giderilmesi gerekiyor. Bu sevimli halleri sebebi ile halk arasında terapi köpeği olarak da biliniyor. Appenzell Dağ Köpeği cinsi köpek dostlarımızın en belirgin özelliklerinden bir tanesi ise harika bir pozitif karaktere sahip olmasından kaynaklanıyor. Her şartta onlardan istenen görevleri yapmak ile birlikte sahipleri adına daima neşeli ve enerjik yapıları var oluyor. Bunlarla birlikte Appenzell Dağ Köpeği cinsi köpek dostlarımızın kendi enerjisini de sahipleri ile oyun oynarken atabilir. Appenzell Dağ Köpeği cinsi köpek dostlarımız oyun oynamayı çok sevdiği için çocukların en sevdiği ırklar arasında yerini alıyor.

Appenzell Dağ Köpeği Cinsi Karakter Özellikleri

Appenzell Dağ Köpeği cinsi köpek dostlarımızın en temel özelliği koku alma becerileridir. Oldukça deri kokuları dahi alması ile biliniyor. Mükemmel şekilde iz sürdükleri bilinir. Appenzell Dağ Köpeği cinsi köpek dostlarımız arama köpeği olarak da emniyet güçlerine yardımcı olmaktadır. Aile içerisindeki üyeler ile çok iyi bağlar kurar. Orta boy köpeklerdir. Bernese Dağ köpek dostlarımız ile akrabadırlar. Sığır çobanı cinsleri arasında yerini alır. Erkek Appenzell Dağ Köpeği cinsi köpek dostlarımızın boyu 55 santimetre iken dişilerin ise 50 santimetre kadardır. Ağırlık konusunda ise dişiler 20 kilogram kadarken erkekler 23 kilogram kadar gelir. Kulakları aşağı doğru sarkıktır. Appenzell Dağ Köpeği cinsi köpek dostlarımızın ince ve zarif bir gövdeleri ve uzun bacakları vardır. Oyun oynamayı çok severler. Çok çalışkandırlar. Özgürce koşabilmeyi çok sevdikleri için apartman yaşamına uygun değildir.

Appenzell Dağ Köpeği Cinsi Köpek Bakımı

Sahiplerini sürekli korumanın yanında Appenzell Dağ Köpeği cinsi köpek dostlarımız sizi mutlu etmeyi başarabilir. Minik patili dostlarımız çok enerjiktir. Apartman dairelerinde beslemek çok da uygun olmak. Özellikle kapalı alanlarda çok mutsuzdurlar. Bahçeli evlerde ya da kırsal alanlarda yaşam sürmesi gerekir. Appenzell Dağ Köpeği cinsi köpek dostlarımız orta derecede tüy döker ve günün büyük kısmını evin dışında geçirdiği için haftada en az üç kez fırçalanmalıdır.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X