Anasayfa

 Ashera Cinsi Kedi Özellikleri ve Bakımı

Birçok açıdan diğer kedi ırklarından ayrılan Ashera cinsi kedi dostlarımız, vahşi kedilere benzerliği ile dikkat çekiyor. Ayrıca bu kedi dostlarımızın ataları arasında yerel kedi cinslerinin yanında bir ke gerçek bir yabani kedi olan Afrika Servali ve Asya Leopar kedileri bulunuyor. Dünyanın en değerli kedileri arasında bulunan Ashera cinsi kedi dostlarımız aynı zamanda ciddi anlamda iri boyutlara sahiptir. Korkutucu görünümleri ile vahşi genleri olan Ashera cinsi kedi dostlarımız Afrika'nın ve Orta Doğu'nun antik tanrıçasından isimlerini almaktadır. Ashera cinsi kediler özellikle de Filistin, Suriye ve Mısır topraklarında yaşamış halklar arasında varlığına son derece inanılan bereket, aşk ve deniz tanrısına da verilen isimdir. Ashera cinsi kedi dostlarımız isimlerini tanrıça dan alır gibi mükemmel derecede asil ve zarif olan canlılardır. Fiziksel özelliklerinin tam tersine sıcakkanlı ve dost canlısı olan Ashera cinsi kedi dostlarımız son derece zeki ve nadir bulunan kedi ırkları arasında yerini alıyor.

Ashera Cinsi Kedi Genel Özellikleri

Şimdi de Ashera cinsi kedilerin genel özelliklerinden bahsedeceğiz. Bu özellikler sayesinde onları daha yakından tanıyabileceksiniz.

  • Aslen Lepoar ve Afrika Servali kedi dostlarımız ile yerel evcil dostlarımızın melezlenmesi sonucu ABD'de elde eidlmiş bir kedi cinsidir.
  • Fazlasıyla yeni bir ırktır. Dünya üzerindeki maceraları henüz 10 yıl önce başlamış olup laboratuvar üretimi kedidir. Doğal bir ırk değillerdir.
  • Ashera cinsi kedilerin tüyleri leopar desenlidir. Bunun asıl sebebi ise Asya Leopar kedisinin atası olmasıdır.
  • Dünyanın en iri kedi cinslerindendir. Ortalama olarak 14 kilogram ağırlığa kadar çıkabilmektedir.
  • Tırmanma konusunda çok yetenekli olan Ashera cinsi kediler çok zeki canlılardır. Ayrıca oyun oynamaya bayılan Ashera cinsi kediler sıcakkanlı ve sosyal varlıklardır.
  • Onlara bakan kişilere ve yuvalarına son derece bağlıdırlar.
  • Agresif tavırlar göstermezler. Ashera cinsi kediler gevezedir ve çok miyavlarlar.
  • Ashera cinsi kediler güçlü ve dayanıklıdır. Ayrıca pek tüy dökmedikleri için hipoalerjenik kedi cinslerindendir.
  • Ashera cinsi kediler ömürleri yaşam koşullarına ve bakımlarına göre değişkenlik gösterse de ortalama 25 yıl kadar yaşarlar.

Ashera Cinsi Kedi Bakımı

Vahşi görünümlerine kanmayın, oldukça sevecen ve sosyal olan Ashera cinsi kediler evde beslenim şekline uygun canlılardan birisidir. Ancak, çok iri kedi olmaları sebebi ile yaşam alanlarının son derece geniş olması gereklidir. Ashera cinsi kediler oyun oynama konusunda çok ısrarcıdır. Karakter yapıları ve tırmanma konusundaki becerileri sayesinde dışarı çıkarılmalıdır.

Ashera cinsi kedileri adeta bir köpek gibi tasma takarak gezdirebilirsiniz. Egzersiz ihtiyaçlarını bu şekilde giderebilirsiniz.

Ashera cinsi kediler tüy dökmezler ve özel tüy yapıları vardır. Kısa tüylü canlılardır. Alerjik insanlara ev arkadaşılığı etme konusunda uygun canlılardır. Ashera cinsi kediler tüylerini haftada yalnızca bir kez taramanız yeterli olacaktır.

Ashera cinsi kedi dostlarımız hakkında bilgiler vermeye çalıştık. Bizi takip etmeyi unutmayın.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X