Anasayfa

 Bazı Kediler Sevildiğinde Niçin Agresif Davranışlar Sergiler?

Minik patili dostlarımızın bazıları sevildiğinde agresifleşip sinirlenebiliyor. İşte siz de bu durumun nedenini merak ediyorsanız doğru içeriği okuyorsunuz demektir. O an sevilmek onlar için tehdit olarak mı algılanıyor? Yoksa bu durumun içinde başka bir iş mi var? Gelin hep beraber tartışalım. Kedi dostlarımızda çeşitli sebeplere bağlı olarak agresif davranışlar görülebilir. Her agresif davranışın altında yatacak olan başka bir neden olabilir. Bu da her ciddi bir saldırgan davranış için tek bir çözüm yönteminden bahsetmenin doğru olmayacağını ifade etmektedir. Kedi dostlarımızın sergilemiş olduğu agresif hareketler arasında kedilere bakan kişilerin kafasını ciddi şekilde karıştıran sevilme saldırganlığı olarak da isimlendirilen ve beklenmeyen zamanlarda ortaya çıkan agresiflik durumudur.

Kedi dostlarımız en başta ilgi görebilmek için uğraşılmak ve sevilmek isteyebilir ancak biraz sevildikten sonra ısırmaya başlayabilir. Bu durum içerisinde kedi dostlarımızda sevilme agresifliği olarak tanımlanabilir. Bu hareket ise kedi dostlarımız için beni yalnız bırak anlamına gelmektedir. Kedi dostlarımız onları severken sizi ısırdığı vakit o anda sevilmek, kucaklanmak ya da bulunduğu alandan uzaklaştırılmak istemeyebilir. Sevilme agresyonu olarak da tanımlanan kedi dostlarımız arasında çok yaygın şekilde görülen bir durum olabilir. Minik patili dostlarımız ile denemeler yaparak bu problemi ortadan kaldırabilirsiniz.

Bu Davranış Neden Oluşur?

Köpek dostlarımızın aksine kedi dostlarımız sevilme konusunda toleransı çok daha düşük olabilir. Kısa süre içerisinde aşırı derecede sinirlenebilirler. SEvilmenin keyifli durumundan rahatsız edici duruma geçmesi arasındaki bu oluşan süre ise kedi dostlarımız arasında değişkenlik gösterebilir. Sevilme rahatsız edici seviyeye geldiğinde resmen canı yanmış ya da acı çekiyormuşçasına bir tepki verebilir. Buna sevilme kaynaklı saldırganlık adı verilebilir.

Sevilme agresyonu olarak adlandırılan bu durum annesinden ya da kardeşlerdinden çok erken alınan ve ev içerisinde uzun süre yalnız kalan enerjik kedi dostlarımızda görülebilir. Sevilme kaynaklı agresyon durumu gösteren kediler sevilmeyi meydan okuma olarak görebilir. Bu tarz saldırganlık özellikle küçük çocuklar için çok daha tehlikeli olabilmektedir.

Bir kedi dostumuzun agresif davranmasına yol açabilen bazı sağlıksal durumlar da vardır. Bu sebeple kedi dostlarımızın davranışlarını değiştirmeye çalışmadan önce bir sağlık sorunu olup olmadığından da emin olmalısınız.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X