Anasayfa

 Bengal Kedi Cinsi Özellikleri ve Hakkında Bilgi

İnanılmaz güzel benekli tüyleri ile asilliğin göstergesi Bengal kedi ırkı hakkında merak edilen tüm her şeyi sizler için yazdık. Gelin hep beraber Bengal kedisi ırkının özelliklerine göz atalım!

Sahip oldukları mükemmel kürkleri ile diğer canlılar arasında kolayca ayrılan bir kedi cinsidir. Bengal kedi ırkı, Pars cinsi kedi ile kısa tüylü bir kedi ırkının çiftleşmesi sonucu 1963 yıllarında ortaya çıktı. Ortaya çıktığı zaman vahşi bir kedi ırkı olan Bengal kedisi, birkaç zaman sonra evcilleşmiş olup 1980'li yılların başında ev kedisine evrildi. Pars kedisinden gelen yırtıcı görünümü ona karizma katıyor. Bengal kedisi, bugün en popüler kedi ırkları arasında yer alıyor.

Bulunduğu ortama fazlasıyla neşe katan Bengal kedisi, yüksek enerjiye sahiptir. Oldukça meraklı bir yapıdadır. Sahip olduğu enerjiyi de hesaba katarsak zekası birleştiğinde son derece mükemmel bir kedi haline dönüşüyor. Daima hareketli ola bu kedi ırkı, müthiş bir zekaya sahip. Her şeyi hızlıca öğrenen ve zaman ilerledikçe davranışları ile görenleri şaşkına çeviriyor. Bu kedi ırkı her açıdan muhteşemdir.

Bengal Kedisinin Fiziksel Özellikleri Nelerdir?

Onların leopar desenli muhteşem kürke sahip olmaları en belirgin özelliklerindendir. Genelde kahverengi ağırlıklı olan tüylerinin rengi zamanla sarı ve turuncu renklere de dönebilir. Onların en belirgin özelliği olan tüylerindeki bir diğer fark ise benekli yapısıdır. Bu yapı, onları benzersiz kılar.

Asil bir görünüme ve duruşa sahip olan Bengal kedileri, genetiğinde var olan Pars ırkından aldığı keskin vücut ve yüz hatlarına sahiptir. Oldukça hareketli ve kıvrak olan bu cins, diğer kedi ırklarıyla kıyaslandığında çok olmamak şartıyla büyük sayılabilir.

Ortalama olarak 3.5 ile 7 kilogram ağırılığında olan bu ırk, fit bir görünüme sahiptir. Bu muhteşem canlıların fit oluşları, sürekli oyun oynamaları ve hareket etme isteklerinden kaynaklanır. 

Bengal Kedi Cinsinin Karakteristik Özellikleri Nelerdir?

Oldukça hareketli olan Bengal kedileri, genetiğinden gelen vahşi bir yapıya sahiptir. Sevecen olan bu tür, sürekli hareket halindedir. Ayrıca son derece duygusaldır. 

Onlar tarafından sevilmeyi ve sevmeyi en iyi şekilde yerine getirmek gerekir. Daima sevilmek isteyen Bengal kedi ırkı, sevgisini kimseden esirgemez. Sürekli ilgi isteyen bu minik dostlarımız, istediği ilgiyi elde edemediği takdirde depresif bir hale bürünür.

İlgi görmekten son derece memnun olan bu cinsi, yalnız bırakmak onları son derece sıkıntılı bir duruma sürükleyecektir. Enerjik ve meraklı bir yapıya sahiptirler. Bu sebeple, evde yalnız kaldıklarında dağınık bir ev manzarası ile karşılaşabilirsiniz.

Bengal Kedisi Bakımı Nasıl Yapılır?

Efsanevi benek desenli kürkü ile leoparı anımsatır. Son derece detaylı bir bakıma ihtiyaç duyan bu sevimli dostlarımızın, haftada 1 ya da 2 kez tüylerini taramak gerekir.

Oldukça duygusal bir yapıya sahip olan bu türe, bol bol vakit ayırmalıyız. Onlarla yürüyüşe çıkmak, oyunlar oynamak ve olabildiğince vakit geçirmeyi ihmal etmemeliyiz.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X