Anasayfa

 Bloodhound Cinsi Köpek Özellikleri Nelerdir Bakımı Nasıldır?

İnanılmaz koku alma duyuları sayesinde dünya üzerinde ünleri artmış olan Bloodhound cinsi köpek dostlarımızın ana vatanı Belçika’dır. Menşei Belçika olan bu mükemmel ırk zaman içerisinde İngiltere, Fransa ve İskoçya’da da hızlı bir şekilde tanınmaya başlamıştır. Ayrıca Bloodhound cinsi köpek dostlarımız Avrupa üzerinde de popüler olmuştur. Bunun ana sebebi ise nokta iz sürme becerileri çok gelişmiş olmasıdır. Ayrıca, Bloodhound cinsi köpek dostlarımız güvenlik kuvvetlerince keşfedilmiş ve bu alanda da görev alarak suçlu konumundaki kişilerin izini sürmüş ve birçok potansiyel suçlunun yakalanmasında çok büyük rol almıştır. Ancak, Bloodhound cinsi köpek dostlarımızın tarihi zannedilenden çok daha eskiye dayanır. Belçika manastırından itibaren yetiştirilmeye başlanan Bloodhound ırkı, 11. Yüzyılda İngiltere’ye götürülmüş ve çoğaltılarak özellikle de soylulardan çok büyük ilgi görmüştür. Bunun yanında 20. Yüzyılda ise cinsin resmiyet kazanmış olduğu biliniyor. Çok hassas bir burna sahip olan Bloodhound cinsi köpek dostlarımız, günümüz içerisinde de birçok Avrupa ülkesi üzerinde arama kurtarma ve iz sürme köpeği olarak görev almaktadır.

Bloodhound Cinsi Köpek Genel Özelliği

Şimdi de Bloodhound cinsi köpek dostlarımız hakkında detaylı bir şekilde sıralayacağımız liste sayesinde onları çok yakından tanıyabileceksiniz. Ayrıca bu sıra maddeli özellikler sayesinde bilgi edinmeniz daha kolay olacaktır.

Bloodhound cinsi köpek dostlarımızın anavatanı Belçika ülkesidir. Ancak İskoçya, Fransa ve İngiltere’de de yetiştirilen bu ırk büyük cins köpekler arasında yer alır.

Erkek olan Bloodhound cinsi köpek dostlarımızın boyları 65 ile 70 santimetre arasında değişiklik gösterirken ağırlıkları ise 45 ile 55 kilogram arasında değişiklik gösterir. Bu boy oranı ise dişilerde 55 ile 60 santimetre aralığındayken ağırlıkları 40 ile 45 kilogram gibi değerler arasında seyretmektedir.

Kaslı güçlü ve sağlım bir gövdeleri bulunan bu ırkın, sarkık yapıdaki kulakları ise son derece büyüktür.

Küt ve uzun bir burna sahip olan Bloodhound cinsi köpek dostlarımızın yüzlerinde boyun ve alın bölgeleri ile gövdelerini kaplayan yerleri kırışıktır.

Yavruyken oldukça hareketli olan Bloodhound cinsi köpekler yetişkinlik süresince daha sakinleşirler.

Genel olarak iyi huylu ve sakin köpek cinsleri arasında yer alan Bloodhound cinsi köpekler sinirlendiği takdirde agresif özellikler sergiler.

Bloodhound Cinsi Köpek Bakımı

Bloodhound cinsi köpek dostlarımız oldukça inatçıdır ve bu yapıları sayesinde bilinirler. Ayrıca itaat etmeyi pek sevmezler. Bağımsızlıklarına son derece düşkün olan bu köpek cinsinin eğitimi bir o kadar da zordur. İlk kez köpek sahiplenecek kişilere tavsiye edilmezler. Bloodhound cinsi köpek dostlarımız sabır ve sevgi ile eğitilmelidir. Duyduğu her kokunun peşine düşen Bloodhound cinsi köpek dostlarımız koku alma yetilerini dışarıda da çok iyi kullanır. Bu yüzden köpek ödül oyuncakları ile dışarıda onların dikkatini dağıtabilirsiniz.

Sürekli veteriner kontrolünde olması gereken Bloodhound cinsi köpekler ile bir ömür sevgi dolu yıllar dileriz.

Sizlere bugün Bloodhound cinsi köpek ırkı hakkında bilgiler vermeye çalıştık. Bizi takip etmeyi unutmayın.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X