Anasayfa

 Border Collie Cinsi Köpek Özellikleri ve Bakımı

Border Collie cinsi köpek dostlarımız ilk olarak İskoçya ve İngiltere arasında oluşan sınır bölgesinde görülmüştür. Çiftçiler buna benzer tepelik bölgeler için koyun sürülerini bağımsız şekilde düşünüp koordine edebilmeyi amaçlayan bunun yanında engebeli arazide sürekli her gün uzun mesafeler koşabilecek bir çoban köpeğine ihtiyaçları vardı. Bu da Border Collie cinsi köpek dostlarımız oldu ve onların dünyaya gelmesini sağladılar. Sonrasında ise Victoria'nın gitmiş olduğu gezi sırasında Border Collie cinsi köpek dostlarımızı görüp aşık olması ile birlikte Border Collie türü çok fazla popülerleşti. Günümüz içerisinde de adeta aşık olunacak ve tanınan bir köpek haline geldi ve insanların en yakın dostu olarak yerini koruyor. Ev köpeği olarak biline se dünyanın en iyi koyun güden çoban köpeklerinden birisi ünvanını halen elinde taşıyorlar. İlk olarak ise 77 yılında Amerikan Kennel Club tarafından safkan cins olarak kabul edilmiştir. Bununla birlikte dünyanın neredeyse her noktasında keşfedilmiş ve aile köpeği olarak sahiplenilmiş bir ırk haline gelmiştir. Dünyamızın en zeki köpeklerinden bir tanesi olan ve insanlar tarafından da aktif olarak beslenen Border Collie cinsi köpek dostlarımız çok ama çok tatlıdır.

Border Collie Cinsi Köpek Karakter Özellikleri

Doğası gereği oldukça çalışkan olan ve insanlar ile bir arada vakit geçirmekten çok zevk alırlar. Son derece güçlü içgüdülere sahip olan Border Collie cinsi köpek dostlarımız yalnızca koyun sürüsünü tehlikeden korumak bunun yanında arama-kurtarma çalışmalarına katılır ve iz sürücü olarak en iyi şekilde görevini yerine getirmeye çalışmıştır. Her zaman karakter ve kişilikleri ile insanların ilgi odağı haline gelmişlerdir. Border Collie cinsi köpek dostlarımız her zaman iyi niyetlidir ve neşeli tavırları ile dikkat çeker. Eğitilebilir kişilikleri nedeniyle çok yönlü olarak beslenebilir.

Komutlara karşı hızlı bir şekilde duyarlı davranan bu ırk kalk, gel, git, koş, getir gibi komutları ve daha fazlasını kolaylıkla öğrenebilir. Akıllı ve kararlı bir yapıya sahiptir. Son derece cömerttir. Özellikle benimsemiş olduğu aile üyelerine çok bağlıdır. Meraklı ve oyuncu karakterleri ile çocuklarla da çok iyi vakit geçirebilir. Enerjik ve sevimli olan Border Collie cinsi köpek dostlarımız birçok köpek türüne göre görev yapma aşkı ile hayatını geçirir.

Border Collie Cinsi Köpek Bakımı

Diğer köpek dostlarımızda olduğu gibi her zaman konforlu bir yaşam sürebilmesi adına bakımlarının ve beslenmesinin iyi yapılması gereken bir ırktır. Özellikle tüylerini düzenli tarayıp rutin veteriner kontrollerini asla unutmamalısınız. Hareketli olmaları sebebi ile kulaklarında biriken tozlara karşı her gün önlem almalısınız. Ayrıca ağız problemi yaşamaması adına dişlerini düzenli olarak fırçalamalısınız.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X