Anasayfa

 Boston Terrier Cinsi Köpek Özellikleri ve Bakımı

Bugün sizlere belki de en zeki köpek ırklarından bir tanesi olan bir patili dostumuzdan bahsetmek istiyoruz. Oldukça akıllı ve eğitime açık olan bu can dostumuz, tüm hayvanseverlerin kolayca kalbini kazanması ile biliniyor. Amerika kökenli olan ve köpek cinsleri arasında en çok bilinenlerinden birisi olan Boston Terrier cinsi köpek dostlarımız, görünüşleri ve doğası ile ilgili evcil olmaya birçok kez düşünülebilir. Ancak birçok ev içerisinde yaşadığı bilinen bu ırk, sevecen yapısı ile biliniyor. Özellikle de beraber yaşadığı ve bakımını üstlenen kişiler ile çok farklı ve güçlü bir bağ kurduğu belirtiliyor. Bu kişileri koruma eğilimine dahi girebilmeleri mümkün gözüküyor. Ancak sosyal ilişki kurmaları adına yavruluk dönemlerinde yeterli eğitim secinden geçmesi ve bununla birlikte Boston Terrier cinsi köpek dostlarımızın sosyal ortam içerisinde yer almaları gerekiyor. Bu güzeller güzeli dostumuzun en belirgin özelliklerini sıralayacak olursak enerjik ve zeki olmaları göze çarpan özelliklerindendir. Bu sebeple genelde enerjilerini bir yöne kaydırmak istediklerini bunu tamamen zekaları ile yaparlar. Genelde insanlar ile de hayvanlar ile de çok uyumlu ilişkiler sürdürürler. Boston Terrier cinsi köpek dostlarımızın sadık olmaları temel özellikleri arasında yerini koruyor. Ancak bazı durumlarda sadık olmasının yanında ona bakan kişiler ile inatlaşma yaşayabilir. Bu durum içerisinde nazik bir iletişim biçimi kurulması önemlidir. Onlara asla ceza vermeyip ödüllerle durumu kontrol altına almalısınız.

Boston Terrier Cinsi Karakter Özellikleri Nelerdir?

Bu köpek dostlarımızın birçok karakter özelliği bulunur. Biz sizlere bugün en belirgin olanları sıralamak istedik. Boston Terrier cinsi köpek dostlarımız ev yaşamına son derece uyumlu olması ile iblinir. Ancak açık alanlarda da çok mutlu ve sağlıklı bir şekilde yaşamaları mümkündür. Genelde enerjisi yüksek olmasının yanında bu enerjilerini daima atmak isterler. Bakımını yapan ve onlara ilgi gösteren kişilere karşı da sadık ve onlar her ortamda korumak isterler. Çocuklar ile mükemmel biri lişki kurabilirler ve yavruluk dönemlerinden itibaren eğitim almaları şarttır. İnsanlara asla zarar verme eğiliminde olmaması ile birlikte doğru dostluk ilişkisi adımlarını atmanız ile eğitim almaları gerekebilir. Boston Terrier cinsi köpek dostlarımız inatçı davranışlara sahiptir.

Boston Terrier Cinsi Köpek Bakımı

Bu konuda en belirgin bakım özelliklerinden bir tanesi kulak temizliği olacaktır. Boston Terrier cinsi köpek dostlarımızın kulak kilrlerinin düzenli şekilde temizlenmemesi durumunda enfeksiyon riski bulunabilir. Tüyleri kısa olduğu için neredeyse dökülme yaşamamaktadır. Boston Terrier cinsi köpek dostlarımızın haftada bir ya da iki defa taranması yeterli olacaktır.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X