Anasayfa

 Catahoula Leopar Köpeği Özellikleri ve Bakımı

Catahoula Leopar Köpeği Özellikleri ve Bakımı

Amerika’nın Louisiana eyaletinde bulunmakta olan Catahoula Leopar ırkı, Catahoula Parısh bölgesinin adını almaktadır. Leopar köpeği, sığır çoban köpekleri arasında yer almaktadır. Tüm çoban köpekleri gibi Catahoula Leopar köpeği de çok iyi bekçilik yapma unvanına sahiptir. Sahiplerine aşırı derecede bağlı ve sadıktırlar. Sahiplerini korumak için canları pahasına kendilerini feda ederler. Tehlikeyi hissettikleri anda son derece agresif saldırgan olma özelliklerine sahiptirler. Catahoula Leopar ırkı, baskın karakterlere sahip bir köpek ırkıdır. Sürü gütme alanlarında son derece başarılı bir köpektir. Çok atletik bir gövdeleri vardır. Leopara bezeyen bir tüy yapıları olduğundan dolayı Catahoula Leopar adını almıştır.

Catahoula Leopar Köpeği Genel Özellikleri

Anavatanları Amerika Birleşik Devletleri’nin Lousiana Eyaletinde bulunan Catahoula Parısh bölgesidir. Sığır köpekleri ırkındandır. Orta ırk köpekler arasında yer almaktadır. Erkek Catahoula Leoparlar 58 santimetre uzunluktalar, dişi Catahoula Leoparlar ise 50 santimetre uzunluktadırlar. Ağırlık açısından ise erkekler 40-45 kilogram iken dişiler ise 30-35 kilogram aralıklarında bulunurlar. Kısa tüylere sahiptirler. Siyah ve kahverengi tonlarıyla birlikte sarımsı bir renk alırlar. Adını aldıkları leoparların desenlerine benzeyen tüy yapıları vardır. Çok hareketlidirler. Mükemmel derece bekçi ve koruma köpeğidir. Sahiplerine aşırı derece de bağlı bir ırktır. Dikkatli ve gözlemleyici bir karakterdir. Çok cesur hayvanlardır. Diğer evcil hayvanlarla anlaşmaları hiç kolay değildir. Lider bir yapıları vardır. Bundan dolayı eğitimleri oldukça zordur. Özgürlüklerine düşkün hayvanlardır. Zeki hayvanlardır. Dayanıklı hayvanlardır. Fakat soğuk hava şartlarına karşı hiç dayanıklı değillerdir. Ortalama yaşama süreleri 12-15 yıl arasındadır.

Catahoula Leopar Köpeğinin Bakımı

Çoban köpeği özelliklerini tam anlamıyla taşımakta olan Catahoula Leopar tüm sığır yani çoban köpekleri gibi korumacı bir yapıya sahiptirler. Bu yapıya sahip olmaları sahiplerine aşırı sadık ve sadakat duygusu ile bağlanmayı ve herhangi bir tehlikeyi sezdiklerinde onları her türlü canları pahasına korumayı da beraberinde getirmektedir. Egzersiz ihtiyaçları çok yüksek olduğundan dolayı geniş bahçeli evler ve çiftliklerde bakılmaları uygun görülmektedir. Dolaşmaları sırasında diğer canlılara zarar vermemeleri için tasma ile gezdirilmesi gerekmektedir. Tüy dökümleri çok olmayan Catahoula Leoparların haftada en az iki defa taranmaları gerekmektedir.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X