Anasayfa

 Chihuahua Cinsi Köpek Özellikleri ve Bakımı

Oldukça minik bir köpek dostumuzla sizi tanıştıracağız. Yaşam koşullarına göre değişiklik göstermekle beraber Chihuahua cinsi köpek dostlarımızın ortalama yaşam süresi 18 yıl kadardır. Minik halleri ile oldukça sevimli olan bu tür, küçük boyutlarına rağmen inanılmaz yüksek bir enerjiye sahiptir. Chihuahua cinsi köpek dostlarımız enerjisini atabilmek adına günlük yürüyüşe çıkmalı ve kapalı iç ya da dış mekanda enerji atımına izin verilmelidir.

Chihuahua Cinsi Köpek Tarihçesi

Kuzey Amerika'da bulunan en eski köpek cinsi olan Chihuahua cinsi köpek dostlarımızın soyundan geldiğine inanılan Techichi'nin milattan önce 300 yılına kadar tasvir edildiği düşünülür. Chihuahua cinsi köpek dostlarımızın tüysüz hali Çin'den Meksika'ya getirildiği ve yerli halkın yetiştirilmesi sayesinde ortaya çıkmış olduğu öne çıkıyor. Şu an günümüzdeki Chihuahua cinsi köpek dostlarımız ise 1850'li yıllarda Meksika'da keşfedilmiştir. Amerika Birleşik Devletleri mensubu kişiler onları yanlarında götürüp 1890'da göstermeye başladılar. Chihuahua cinsi köpek dostlarımız ilk olarak 1904 yılında AKC (Amerikan Kennel Club) tarafından tanındı. Chihuahua cinsi köpek dostlarımızın tam olarak hangi cisten geldiği bilinmiyor. 1930'larda ve 1940'lı yıllarda tam olarak popüler hale gelip 1960'lı yıllardan sonra sürekli olarak AKC'nin de en popüler köpeği haline gelmiştir.

Chihuahua Cinsi Köpek Karakter Özellikleri

Minik boyutlarından dolayı süs köpeği olarak da yer alan bu mini dostlarımız kibirli, aynı zamanda hayat dolu bir ırktır. İnatçı yapıları sayesinde eğitim konusunda bizlere pek zorluk çıkarabilir. Zeki ve öğrenmeye açık olması sebebi ile inatçılık özelliği ise tolere edilebilir türdedir. Chihuahua cinsi köpek dostlarımız çabuk sıkılır ve bu yapısı ile kapalı alanlarda fazla bırakılmaması gereken bir köpek türüdür. Pozitif halleri ve öğrenmeye açık olma durumları pozitif özelliklerinin başında gelmektedir. Hayat dolu olmaları sebebi ile her zaman mutlu ve sevimli gözükürler. Her zaman öğrenmeye açık yapıları sayesinde eğitim konusunda kolaylık sağlayacaktır. Koruma içgüdüsü yok denecek kadar azdır. Yabancılara karşı direkt agresif yaklaşabilir. Kibirli ve sizden sürekli ilgi beklerler.

Chihuahua Cinsi Köpek Bakımı

Chihuahua cinsi köpek dostlarımızın en ihtiyaç duyduğu bakım kısmı tüyleridir. Chihuahua cinsi köpek dostlarımızın tımar ihtiyaçları vardır. Düz tüylü olan Chihuahua köpeklerin zarif görünebilmeleri için ara ara fırçalanmaya ihtiyacı vardır. Tırnakları düzenli olarak kesilmeli ve rutin veteriner kontrollerine gidilmelidir.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X