Anasayfa

 Chow Chow Cinsi Köpek Özellikleri ve Bakımı

Chow Chow, pelüş görünümü ve mavi-siyah dili ile bilinen bağımsız bir köpek ırkıdır. Çin aslanı olarak bilinen bu sevimli görünümlü köpek, aslında agresif bir imaja sahip olan ancak aslında mükemmel bir arkadaşlığa sahip sevecen bir köpek olan Chow Chow cinsinin adıdır. Chow-chow yavruları olağanüstü sevimlilikleriyle herkesin kalbini çalacak. Bu cins iyi huyludur ancak inatçı ve kararlıdır.

Ailesine sadıktır ancak bir tane alır ve diğer köpeklere göre daha baskın olmasına rağmen çocuklarla arası iyidir. Ancak, erken yaşlardan itibaren sosyalleştirilmeleri gerekir. Kafatası büyük ve düzdür, küçük kulakları ve gözlerinin önünde saçakları vardır. Kabarık bir kuyruğu ve yuvarlak patileri vardır. Arka bacaklar düzdür.

Chow ırkının tarihi

Kökeni tam olarak bilinmemekle birlikte, bu tür ilk olarak Çin'de ortaya çıkmıştır. Chow Chow ismi 1700'lerde İngiltere'ye getirildiğinde göçmenler tarafından popülerleştirilmiştir. Adını gemilerde taşındığı kasalardan da almış olabilir. Çin'de bu cinse 'kabarık aslan köpeği' anlamına gelen Song Shi Kuan adı verilmiştir. Kraliçe Victoria'nın bu ırka olan sevgisi ırkın ünlenmesini sağlamış ve 1800'lerde birçok Chow Chow Amerika Birleşik Devletleri'ne getirilmiştir; 1980'lere gelindiğinde Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en popüler altıncı ırk olmuştur.

Chow Chow Karakter Özellikleri

Chow Chow çok iyi huylu ama huysuz bir cins olarak bilinir. Güçlü iradeli, inatçı ve bağımsızdırlar. Genellikle aileden bir kişi tarafından takip edilirler. Diğer aile üyelerine karşı kayırmacılık göstermezler, ancak çok sadıktırlar. Evdeki küçük çocuklarla iyi geçinirler. Bu baskın ırkın baskın bir sahibinin de olması gerekir. Bu cinsin sahipleri tutarlı ve sakin mizaçlı olmalıdır. Ayrıca aşırı itaat talep etmemelidirler. Eğitim söz konusu olduğunda komutlar kullanılır, ancak mantık gereklidir. Bu türler için en önemli şey geniş bir yaşam alanıdır. Bahçeli bir ev, eğitim açısından işi daha da kolaylaştıracaktır. Bir chow chow'un yaşam beklentisinin de bakıma bağlı olarak 9 ila 15 yıl olduğu tahmin edilmektedir. Chow Chow yavruları da başlangıçta oldukça sakin ve çaresiz olmalarına rağmen yavaş gelişir ve hızlı büyürler.

Chow Chow Dairelerde beslenebilir

Uygun ekipmanı sağladığınız takdirde köpekleri evinizde de besleyebilirsiniz. Ancak küçük bir bahçe yeterlidir. Tüylerinin yoğunluğu nedeniyle sıcaklığa karşı çok hassastırlar ve çok sıcak alanlarda beslenmeleri tavsiye edilmez. Chow yavrularının bahçeli bir evde bakımı daha kolaydır, ancak düzenli bakımla bir apartman dairesinde de tutulabilirler. Yavru chow köpeklerinin bakımında en önemli hususlar tüy bakımı ve pati bakımıdır. 

 


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X