Anasayfa

 Ev İçerisinde Kedi Beslemenin Faydaları Nelerdir?

Birçoğumuzun sokakta, caddede her yerde görüp sevdiği kedi dostlarımızın insanlar için olan faydaları tabikide saymakla bitmez. Birçok kedinin sokakta yaşadığı gibi artık günümüzde kedi sahiplenip evde kedi besleyen insanların sayısı gittikçe artmakta haliyle evde yaşayan kedilerin de sayısı bir hayli artmaktadır. Kedi sahiplerinin ise akıllarına kedi beslemek faydalı mı gibi sorular gelmektedir. Bizlerde bu yazımızda evde kedi beslemenin hem sahibine hem de ev halkına olan faydalarından bahsedeceğiz. Yapılan bazı bilimsel araştırmalar göre evde kedi beslemek kişinin yaşam kalitesini etkileyip artırmaktadır. Yine yurt dışında yapılan birkaç araştırmaya göre ise yapılan ankette kedi sahibi olanların olmayanlara göre daha iyi bir mental sağlığa sahip oldukları ve daha stressiz bir hayat yaşadıkları ortaya çıkmıştır. Yine  evde kedi besleyen ailelerin çocuklarının daha uyumlu, sessiz, sakin ve stressiz olduğu da görülmektedir. Yapılan bazı araştırmalar ise evde kedi beslemenin sadece insanlara psikolojik yönden değil aynı zamanda da fiziksel yönden bir çok olumlu etkisi olduğu ortaya çıkmıştır. Şimdi ise evde kedi beslemenin kanıtlanmış faydalarına gelin bir göz atalım;

Kedi Beslemenin Faydaları Nelerdir?

1-) Evde kedi beslemek stresi azaltır. Evinde kedi besleyen insanların gün içerisinde kedileri ile ilgilendiklerinde mutlu oldukları ortaya çıkmaktadır. Ki yapılan bilimsel araştırmalara göre kedi besleyen kişilerde stresin azaldığı ortaya çıkmıştır. 
2-) Kedilerdeki mır mır sesinin insan sağlığına olan etkiside oldukça faydalı. Mırlama sesi beyindeki oksijen miktarını arttırdığı içinde aynı zamanda insanda mutluluk halini arttırmaktadır. 
3-) Yine evde kedi beslemek kişinin hayat kalitesini bizzat arttırdığı gözlemlenmiştir. Ve tabiki evde kedi besleyenlerin hayattaki sorunları ile daha iyi mücadele ettiği de ortaya çıkmıştır. 
4-) Yine yapılan bazı araştırmalar göre kedi sahiplerinin normal insanlara göre uyku kalitesinin daha iyi olduğu ispatlanmıştır.  Evde beslenen kedi ile birlikte uyumak sakin bir kafa ile uyumak gibi katkıda bulunup psikolojik anlamda sizi iyi hissettirir. 
5-) Ve yine evde kedi beslemenin bir diğer insan sağlığına olan olumlu etkisi ise tansiyonu düşürmesidir.  Yine bilimsel olarak ispatlanmış olan kedi sevmek ve okşamak kalp atış hızını düşürüp tansiyonu da düşürmektedir. 
6-) Ve yine bilimsel olarak ispatlanmış bir diğer insan sağlığına faydası ise bağışıklık sistemini güçlendirmesidir. Evde kedi beslemek insanı psikolojik olarak mutlu hissettirdiği için bağışıklık sistemi düşmez aksine güçlenir ve artar. 
7-) Yine tabiki evde kedi beslemek insanı yalnız hissettirmez yalnızlık duygusu vermez. Hep yanınızda olduğu için sizinle arkadaşınız gibi anlaşır. Ve sizi yalnız bırakmaz. 
8-) Ve yine evde kedi beslemenin bir diğer önemli olan insan sağlığına katkısı ise kalp olarak insanları hastalıktan korumasıdır. Kalp sistemi önemli bir sistemdir ve kedi beslemek kalp krizi riskine kadar azaltıcı etkide bulunmaktadır.

Evet  bu yazımızda evde kedi beslemenin yararlarından sadece birkaçına değindik. Tabiki daha bunlar gibidir sürü sağlığa faydaları bulunmakta. Sizlerde eğer bir kedi sahiplenmek istiyorsanız ve bakacak durumunuz gücünüz aynı zamanda psikolojiniz varsa  hiç düşünmeden sahiplenmelisiniz.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X