Anasayfa

 French Bulldog Cinsi Köpek Özellikleri ve Bakımı

French Bulldog cinsi köpek dostlarımız 1800'lü yıllarda İngiltere ülkesinden gelen türlerin daha sonra üretilerek elde edilen bir türdür. Daha sonrasında cins olarak kabul görmüştür. French Bulldog cinsi köpek dostlarımızın bu noktaya gelmesinin asıl kaynağından bahsedecek olursak ise sanayi devriminden dolayı yaşanılan işsizlikten dolayı göç eden ailelerin yanlarında getirmiş olduğu Toy Bulldog köpek dostlarımızın getirmelerinden sonra türün asıl kökeni Fransa'da popüler olması sağlanmıştır. Bunun yanında bu minyatür bulldog, ismini Fransa'dan almış olsa da asıl anavatanları İngiltere ülkesi olmuştur. Ayrıca Fransa'dan sonra hızlı bir şekilde Avrupa'ya yayılmış olan French Bulldog cinsi köpek dostlarımız, Amerika Birleşik Devletleri'nde de keşfedilmiştir. Amerika'nın en ünlü kulübünden biri olan Westminster Kennel Kulübünün gösterisinde tanınmış ve Amerika Birleşik Devletleri'nin en ünlü köpek ırkı adaylarından birisi olmuştur. French Bulldog cinsi köpek dostlarımız, Fransız köpek üreticiler çalışmalar yaptığı için ismi de bu olmuştur. Fransa'dan tüm Avrupa'ya hızlı şekilde yayılmıştır. Bu kadar hızlı yayılmasının ana sebebi elbette ki mükemmel görünümü ve evcil olmasından kaynaklanıyor. Günümüz içerisinde French Bulldog cinsi köpek dostlarımız en sevilen ırklardan birisi olmuştur.

French Bulldog Karakter Özellikleri

Dış görünümlerinden bahsederken French Bulldog cinsi köpeklerin minyatür bir tip olduğundan sürekli bahsedilir. Bu French Bulldog cinsi köpeklerin tiplerindeki suratları asık olarak gözükse de aslında hareketli ve eğlenceli yapıları vardır. En belirgin karakteristik özellikleri ise inatçı olmalarıdır. Boyutlarının vermiş olduğu sempatiklik ile inatçı yapıları onlara yaşamlarının keyifli olmasını sağlayabilir. French Bulldog cinsi köpek dostlarımız diğer köpeklere karşı agresif yaklaşabilir. Ancak yavru iken sosyalleştirildiği takdirde bunun önüne geçebilirsiniz. Sert mizaca sahip bir yapıda gözükseler de eğlenceli seven bir köpek türüdür. Onlara bakan kişilerle yaptıkları aktiviteler her şeyden önce gelir. İlgisizlikten hiç hoşlanmazlar. Aksina ilgi ve alaka isteyebilirler. French Bulldog cinsi köpekler çok fazla havlayan bir köpek türü değildir.

French Bulldog Cinsi Köpek Bakımı

French Bulldog cinsi köpek dostlarımızın en bilinen özelliği kilo almaya çok yatkın olmalarıdır. Bu minik canlılarımız için kilo alımı ile gelen birçok rahatsızlık olabileceğini şimdiden söyleyebiliriz. French Bulldog cinsi köpek dostlarımızda kilo alımına dikkat etmek için lütfen belirli ve düzenli egzersiz bakımına uymalısınız. Düzenli veteriner kontrolleri bu durumda çok önemlidir.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X