Anasayfa

 Hayvanları Korumak İçin Neler Yapmalıyız?

Biz insanlar, Dünya'da yaşamayı hak ettiğimiz kadar, diğer canlıların da yaşamaya ve huzura ihtiyaçları vardır. Bizler kendi yaşantımız için başka canlıların hayatlarına müdahale etmemeyi, rahatsız etmemeyi, onlara kendimize değer verdiğimiz kadar onları da düşünmeli ve empatik yaklaşmalıyız. Hayvanlar da insanlar gibi canı var olan, canı acıyan, temel yaşam ihtiyaçlarını karşılama gereksinimi duyan varlıklardır. Onları korumak hepimizin vazifesidir.

Hayvanları Korumak İçin Üzerimize Düşen Vazifeler Nelerdir?

Hayvanların habitatlarına, yaşam alanların zarar vermememiz gerekir. Bizler, süs veya aksesuarlar için onları öldürmemeli, zarar vermemeliyiz. Tüm dünyada milyonlarca satılıp ilgi gören sayısız hayvansal ürünler vardır. Bunları elde etmek için birçok canlı katledilmekte veya yaralanmaktadır. Bunu durdurmak hepimizin elindedir. Yönetimdeki insanlar, insanların hayvanları süs veya aksesuar ürünleri gibi birçok eşyayı yapmaları için katletmelerine engel olmalı ve bu konu hakkında etkili bir kanun çıkarılmalıdır. Bu tür avlanmalar için yasak getirilmeli ve mensupları derhal cezalandırılmalıdır. Diğer bir göre ise bizlere, halka düşmektedir. İnsanlar bu tür ürünlere ( kürk, boynuzlu ev eşyaları, deri mamulleri vb.) itibar etmemeli ve kullanmamalıdır. İnsanlar hayvanları bu tür eşyalara ilgi arttığından dolayı öldürmektedir. Halk bunlara boykot yaparak kuşkusuz en önemli desteği yapmış olacaklardır.

Hayvanları maalesef her açıdan zarar verebilen bir varlık halindeyiz. Onları aksesuar, eğlence, gıdadan tutun da zevkine yaralanmaların eşiğine dahi gelmiş bulunmaktayız. Av hayvanları kanunlarla belirlenen ölçütler dışında avlanmamalı ve gereksiz et harcamalarından kaçınmalıyız. Sirklerde veya hayvanat bahçelerinde gösterilen hayvanlara kanunlar engel olmalı ve bu kurallara uymayanlar ceza almalıdır. Çocuklarımızı hayvan gösterilerine çekmemeli, oraya olan ilgiyi azaltmalıyız.

?????Evcil Hayvanları Koruma Yolları

Evcil hayvanlarımız, dışarıda bulunan hayvanlara göre daha korunaklıdır. Fakat evde beslediğimiz hayvanların da bakımına özen göstermeliyiz. Petshoplarda aldığımız hayvanları özenle beslemeli, eğer imkanımız yetmiyorsa bakmamalıyız. Eve aldığımız hayvanların ihtiyaçlarını ve yaşam kalitelerini yükseltmeliyiz. Onları mutlu etmeli ve gereken özeni ilgiyi ihmal etmemeliyiz. Onları gerekirse özgürlüğünden mahrum etmemek için dışarı çıkarıp gezdirmeli veya bir odayı oyun odası olarak kullanmalı veya da kafes kuşlarını tehlikesiz bir odada kanat açmaları için serbest bırakmalıyız.

Dışarıdaki sokak hayvanlarını da unutmamalı, özellikle müstakil evlerde yaşayan insanlar kapılarına bir kap mama ( yemek artığı da olur) ve özellikle yaz günlerinde suyu eksik etmemeliyiz. Belediyeler veya kent yöneticileri bu konuda planlamalar yapmalı, parklara veya uygun alanlara barınaklar, yeme alanları yapmalı, onları düşünmelidir.

Hayvanları Korumak İçin Yönetim Gücü Elinde Bulunan İnsanların Vazifeleri Nelerdir?

Hayvanların katledilmesi onlara verilen en büyük zarardır. Bunu önüne geçmek için ağır cezai yaptırımlar uygulanmalıdır. Hayvanlardan imal edilen gereksiz ürünlerin imali ve satışı durdurulmalıdır. Hayvan avlanmalarında düzenleme getirilmeli, ihtiyacı bulunmayan hayvanların avlanması yasaklanmalıdır.

Sizlere bu yazımızda hayvanları korumak ile ilgili bilgiler vermeye çalıştık...


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X