Anasayfa

 İngiliz Bulldog Cinsi Köpek Özellikleri ve Bakımı

1800'lü zamanlarda maalesef ki köpek dövüşlerinde kullanılan İngiliz Bulldog cinsi köpek dostlarımız dünyadaki en popüler ırklar arasında yerini alıyor. Tıknaz vücut yapıları, sarkık yüzleri ve bedenlerine oranla büyük kafa yapıları ile hayvanseverlerin gözdesi halindedir. Çok sevimli gözüken, bazı insanlara ise korkutucu gelen İngiliz Bulldog cinsi köpek dostlarımızın isminden de anlaşılacağı üzere anavatanı İngiltere'dir. "Cesur", "yiğit" gibi anlamlarda kullanılan Bulldog ismi ile anılan bu köpekler korkutucu çene yapısı ve miskin gözlerine rağmen çok ama çok nazik varlıklardır. İngiliz Bulldog cinsi köpek dostlarımız karakter özelliğine bakıldığında ise İngiliz asilzadelerini andırır. Sahiplerini korumayı görev edinen İngiliz Bulldog cinsi köpekler, tehdit hissettiği anda saldırgan tavırlar sergileyebilirler.

İngiliz Bulldog Karakter Özellikleri

Şimdi ise sıralı madde şeklinde yazacağımız İngiliz Bulldog cinsi köpek dostlarımızın genel özelliklerine sizlerle bakmak istiyoruz. Onları çok daha yakından tanımak için sabırsızlanıyoruz.

  • Anavatanı İngiltere olan İngiliz Bulldog cinsi köpek dostlarımız oldukça naziktir.
  • 19. yüzyıl zamanlarında üzülerek söylüyoruz ki dövüş köpeği olarak kullanıldılar.
  • Boyları 30 ile 40 santimetre aralığında değişen bu köpek cinsi orta iriliğe sahiptir. Ayrıca erkek İngiliz Bulldog cinsi köpekler 25 kilogram ağırlığa ulaşabilirken dişilerde bu durum daha azdır.
  • Tüy renkleri değişiklik gösteren İngiliz Bulldog cinsi köpekler kısa ve sık tüylüdür.
  • İngiliz Bulldog cinsi köpeklerin bacakları ise vücutlarına oranla kısa fakat kaslıdır.
  • Ayrıca yemeyi seven canlılardır. İngiliz Bulldog cinsi köpek dostlarımız kilo almaya son derece meyillidir.
  • Koruma görevini çok iyi yerine getiren İngiliz Bulldog cinsi köpekler sahiplerine son derece sadıktır.
  • İngiliz Bulldog cinsi köpeklerin yavruları çok oyuncudur. Büyüdükçe ise uysallaşırlar.
  • Genetiğinde solunum hastalığına yatkın olan İngiliz Bulldog cinsi köpekler uyuduğunda horladıkları bilinir.
  • Ortalama yaşam süresi ise bakımına ve yaşam koşuluna bağlı olmakla beraber 8 - 10 yıl arasındadır.

İngiliz Bulldog Cinsi Köpek Bakımı

Koruma köpeği olarak bilinen İngiliz Bulldog cinsi köpek dostlarımız korumacı yapıları ile kendilerini ve onlara bakan kişileri tehdit altında hissettiğinde sinirlenebilir. Ciddi anlamda sinirlenirse karşıdaki insana zarar verebilir. İngiliz Bulldog cinsi köpek dostlarımızın asabiyetlerinin ve sinirlliklerinin sınırı olmadığı gibi sevgisinin de sınırı yoktur. 

Kürkleri incedir ve soğuk mekanlardan hoşlanmayan İngiliz Bulldog cinsi köpekler çok sıcak havalarda da yapamazlar.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X