Anasayfa

 Jack Russel Cinsi Köpek Özellikleri ve Bakımı

Enerjisi tükenmeyen bir köpek cinsi ile tanışmak ister misiniz? O ırkın adı Jack Russel! Oldukça aktif ve oyuncu kişiliği ile bilinen Jack Russel cinsi köpek dostlarımız her ne kadar eski zamanlarda tilki avcısı olarak görev almışlarsa da ev yaşamları için de epey uygun bir köpek cinsidir. Bununla birlikte enerjilerini atabilecek imkanlar sağlanıyorsa tam bir ev köpeği olarak sahiplenilebilir. Çocuklarla iyi bir ilişki kursalar da yavruluk döneminden itibaren sosyalleştirilmez ise yabancılar için ve diğer evcil hayvanlar için agresifleşebilir. Koşmaktan, kazı kazmaktan ve tükenmeyen enerjisinden vazgeçmeyen Jack Russel cinsi köpek dostlarımız oldukça zekidir. Ayrıca yüzmeyi de çok severler. Yeni mekanlar keşfetmeyi çok seven Jack Russel cinsi köpek dostlarımızı tatile çıktığınızda yanınızda götürecek olursanız bundan büyük mutluluk duyacaktır. Tarihçesinde bu ırkı bulabilmek adına çok fazla çalışma sağlayan John Russell birçok farklı cinsi çiftleştirdi ve sonunda bu cinsi buldu. Asıl mesleği ise papazlık olan bu kişi, tam bir av tutkunuydu. Bull Terrier ve Beagle cinsi köpek dostlarımızı çiftleştirerek Jack Russel cinsi köpek dostlarımızı buldu. 19. yüzyıl sıralarında ortaya çıkan bu ırk, daha sonra tüm dünyaya hızlı bir şekilde yayıldı.

Jack Russel Cinsi Köpek Genel Karakter Özellikleri Nelerdir?

Oldukça enerjik ve neşe ile dolu yapısı sayesinde tam bir dost olan Jack Russel cinsi köpek dostlarımız onlara bakan aile üyelerine son derece sadık ve bağlıdır. Sizinle birlikte vakit geçirmek onlar için büyük bir mutluluktur. Oyun oynamak onlar için artık bir ihtiyaçtır. Çocuklarla iyi anlaşabilirler. Ev içerisinde sorun çıkarmayarak oyuncakları ile dakikalarca vakit geçirebilir.

Kendilerine ait eşyalarına sıkıca bağlıdır. Bu sebepten dolayı da onların kaybolması veya bir anda elinden alınması sonucunda agresif davranabilirler. Kendileri dışında ev içerisinde evcil hayvan beslenmesi uygun olmayabilir. Eğitim verilmez ise yabancılar ile karşı karşıya geldiğinde agresifleşebilirler. Havlamaya meyilli canlılardır. Jack Russel cinsi köpek dostlarımızın egzersizlerinin kesinlikle aksatılmaması gerekir.

Jack Russel Cinsi Bakımı

Oldukça bakımı kolay bir cins köpektir. Genel olarak hareketli olsa da çeşitli oyuncaklar sayesinde egzersizlerinin bir bölümü karşılanabilir. Ayrıca kısa tüyleri çok da fazla dökülmemektedir. Haftalık taramanız ve rutin veteriner kontrollerini yaptırmanız çok önemlidir.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X