Anasayfa

 Kapalı Kapılar Kediler İçin Neden Gizemlidir?

Minik kedi dostlarımız kapalı kapılardan nefret ettiği son derece gerçek bir bulgudur. Kedi dostlarımızın kapalı kapıları neden sevmediğini anlamak kedi severler tarafından zor bir tanı olabilir. Patili dostlarımız her ne kadar bulunduğu odadan birkaç dakika önce dahi çıkmış olsa kapıyı kapattığınızda onlar için tüm işler değişmektedir. "Kedim kapalı kapıları sevmiyor neden olabilir?" sorusunun birden fazla cevabı var olduğu bilinir. Bu cevaplar kedi dostlarımızın iç güdü ve kişilikleri ile alakalı olabilir. Her ne kadar kapalı kapılar konusunda tüm kediler ortam bir tutum içinde olsa da verilen tepkiler tüm kedilere göre farklılık gösterebilir. Bazı kedi dostlarımız kapalı kapının önüne gelip yüksek bir ses ile miyavlayabilir. Bazı minik patili dostlarımız ise olağan güçleri ile tırmalayarak zarar verir. Bu tür durumlarda kedi dostlarımızın etrafa zarar vermemesi için bazı önlemler almanız çok iyi olabilir. Kedi dostlarımız için zararsız olan kapıdan uzak tutacak önlemler olmalı.

Peki Neden? Odada Neler Oluyor Merakı

Minik dostlarımız meraklı canlılardır. Kapalı kapıları sevmedikleri çok barizdir. Birçok kedi dostumuz için kapalı kapılar karşı konmayacak kadar merak uyandırıcı olabilmektedir. Her ne kadar içeriyi çok daha yeni görmüş olsa da kapının kapalı olması kedi dostlarımızın meraklanmasına yol açmaktadır. Kedi dostlarımızın merakı aslında yersiz bir durum değildir. Ayrıca kedi dostlarımızın sahip olduğu yeni bölgeler ve av alanı keşfeden içgüdüleri atalarından miras olarak kaldığı bilinir.

Dışarıdan bakıldığında ise evcil kedi dostlarımızın gün içinde gezip dolaştığı görülür. Bu durum aslında her ne kadar avlanmasalar da av arayışı içinde olduklarını gösterecek niteliktedir. Kedi dostlarımızın avlanma iç güdüsü gün içinde ev içinde avlayacakları minik canlıları aramasına sebep olur. Kapalı bir kapı bu arayışı engelleyebilir. Bu durumda kapıya zarar verme eğilimi gösterir. Kapının arkasındaki ilginç sesler, hareket ya da kokular merakı çok üst seviyeye çıkarmaktadır.

Bir Diğer Neden: Bölge Kontrolü

Evde yaşayan kedi dostlarımız durumu öyle görünmese de evcilleşmemeiş, vahşi varlıklardır. İnsanoğlu köpek dostlarımızı yaklaşık 30 bin yıldır kedilerle ise 10 bin yıldır temas halindedir. Bu süreçte köpek dostlarımız evcilleşirken vahşi atalarından kedilere göre daha fazla farklılaşmıştır. Kapalı bir kapı aynı zamanda kedi dostumuzun kendi bölgesinin bir kısmına erişimi ortaya kaldırır.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X