Anasayfa

 Kediler İçin Güvenli ve İdeal Ortam Nasıl Olmalıdır?

Kedi dostlarımıza rahat bir ortam sağlamak hepimizin ana amaçlarından bir tanesidir. "Kedi dostlarımız için en ideal ortam nasıl olmalı?" sorusunu soruyorsanız elbette doğru içeriği okuyorsunuz demektir. Bu içerik sayesinde onların konforu için elinizden geleni ardınıza koymadığınızı bir kere daha göstermiş olacaksınız. Size vereceğimiz ipuçları sayesinde kedi dostlarımızın konforunu artırabileceksiniz. Kedi dostlarımıza oldukça rahat bir ortam sağlayabilmek onların hem fiziksel hem de ruhsal sağlıkları açısından çok önemlidir. Yaşam alanlarında yer alması gereken temel ihtiyaçlarından bazılarının eksik olması durumunda minik patili dostlarımız stres ile ilişkili hastalıklara ve davranış bozukluklarına yol açabilir. Eğer ev içerisinde birden fazla kedi dostumuz yaşıyorsa ideal ortam ihtiyacı çok daha fazla önem arz eder. Eğer kedi dostunuzun sağlıklı ve mutlu bir hayat sürmesini istiyor iseniz yaşam alanını onların ihtiyaçlarına göre düzenlemeniz gerekmektedir.

Güvenli Alan Oluşturun

Kedi dostlarımız güvende hissetmeyi çok sever. Kendilerini stres altında hissettiğinde ise içgüdü tetikleinr ve saklanmayı tercih eder. Kedi dostlarımızın perspektifinden baktığınız zaman güvenli bir alan çevresi kapalı ve içine soğabildiğiniz bir alandır. Bir karton koliyi ters çevirerek ve üzerine bir kapı açarak minik patili dostlarımız için bir alan oluşturabilirsiniz. Ayrıca kedi dostlarımız yüksek alanlarda olmaya bayılır. Bu sayede olup biteni kolayca gözlemlerler.

Kedi dostlarımızın alanlarını daha konforlu hale getirebilmeka dına bir battaneyi ya da kedi yatağı yerleştirebilirsiniz. Ayrıca kendi kokusunu taşıyacak olan bir eşyanın güvenli alanda olması minik patili dostumuzn rahat hissetmesini sağlayacaktır. İsterseniz yapacağınız güvenli alana sevdiği oyuncaklardan bir ya da iki tanesini koyabilirsiniz.

Kaynaklara Kolay Erişim

Minik patili dostlarımızın mama ve su kabı, tırmalama tahtası ve tuvaletleri onlar için hayati kaynaklardır. Bu sebeple kedi dostlarımızın ev içerisindeki eşyalara hızlı ve kolay bir şekilde ulaşım sağlayabilmesi gerekir. Çok sayıda kedi dostumuzun ya da kedi ile beraber köpeğin yaşamış olduğu bu bazı evlerde bunu sağlamak çok önemlidir. Örneğin kediler ortak bir mama ve su kabını paylaşmamalıdır bu durum sorun çıkarabilir. Çok sayıda kedi yaşıyorsa evlerde bulunan tuvalet sayısı kedi sayısından bir fazla olmalıdır. Örnek verecek olursak dört kedi yaşıyorsa bir evin içinde, beş tuvalet sayısı olması önemlidir.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X