Anasayfa

 Kediler Neden Sahipleriyle Uyumak İsterler?

Kediler Neden Sahipleriyle Uyumak İsterler?

Sevimli dostlarımız yeni yuvalarına geldikleri ilk andan itibaren sahipleriyle uyumak isterler. Onlar için hazırlanan kedi evleri, kedi yatakları ve kedi minderleri edinmiş olsak bile gündüz vakitlerinde bu eşyaların üzerinde uyurken geceleri sahipleriyle birlikte sahiplerinin alacağı uyku pozisyonlarına göre şekil alıp sahiplerinden önce uykuya geçmektedirler.

Bazı kedi türleri yorgan altına, bazıları kucakta veya kafamızın üzerinde, bazıları ise ayak uçlarımızda uyumaktadırlar. Yeni uyanmış olsalar bile sahiplerinin uykuya geçmek için gittikleri yatağa sahibinden önce gidip birlikte uyumak isterler. Bu konu hakkında araştırmalar soncunda birden fazla sonuç ortaya çıkmaktadır.

Bu sonuçlardan birincisi;

Sahipleriyle Birlikte Uyurken Kendilerini Güvende Hissetmeleri

Her canlı gibi sevimli dostlarımızda içgüdüsel olarak uyuduklarında savunmasız olurlar. Yavruluk dönemlerinde annelerine sokularak kendilerini her türlü tehlikeye karşı güvende olduklarını hissedip uyuyan patili dostlarımız büyüdükleri zaman da sahipleriyle bu alışkanlıklarına devam ederler. Bu yüzden sahiplerini anneleri gibi benimserler. Sahiplerinin evde olmadığı dönemlerde ise sahiplerinin eşyalarının üzerlerinde uyuyarak onların kokusuyla kendilerinin güvende olduklarını hissederler. Yani sevimli dostlarımız sahiplerinden önce yatağa geçip uyuyorsa öncelik olarak kendilerini güvende hissettikleri ve tehlikelerden korunduklarını düşündükleri içindir. Fakat bu husus tam tersi de olabilir. Yani kediler biz uyurken de aynı onlarda olduğu gibi savunmasız olduğumuz için gelebilecek her türlü tehlikeye karşı bizleri korumak isterler.

İnsanların Vücut Isıları Kedileri Kendisine Çekmektedir.

Sevimli dostlarımız soğuktan pek hoşlanmadıkları gibi sıcak alanları ve ısı veren her türlü eşyayı çok sevmektedirler. Isıtıcı, şömine, soba ve petekler kedilerimiz için ideal birer yatak yerleridir. Güneş alan her yerde rahtça uyuduklarını gözlemleyebiliriz. Geceleri ise bu alanlar sahiplerinin yatağı ve vücududur. Bunun sebebi ise insanların eklemleri, karın bölgeleri başları ve ayakları gibi vücudun en sıcak yerleri olduğu içindir.

Kediler Sevgilerini Sahiplerine Temas Ederek Göstermektedir

Sevimli dostlarımız, sevmediği her canlıya fiziki olarak oldukça uzak olurlar. Sevdiklerine ise sokulup sürtünerek sevgilerini göstermektedirler. Sahipleriyle uyurken onlara istedikleri kadar temas edebilirler. Sahipleriyle birlikte uyumak kediler için sevgi göstergesi olarak bilinmektedir.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X