Anasayfa

 Kediler Neden Sinirlenir? Kedilerde Agresif Davranış Sebepleri

Kedilerin sinirlenmekteki ana sebepleri nedir? Kediler niçin sinirlenir? İşte bu soruların cevapları kedi sahipleri tarafından sıklıkla aranmaktadır. Kedilere bakan kişilerin minik dostlarımız için sağlıklı ve mutlu olabilmeleri adına ellerinden gelen her şeyi yapıyor olsa da kedi dostlarımız bazen onlara karşı agresif hareketlerde bulunabiliyor. Hayvanseverler olarak kedilerde bu sık görülen durumun sebebini araştırdık. Kedileri, tüyleri gibi davranışsal olarak da her zaman yumuşacık tutabilmek adına nasıl yaklaşmamız gerektiğini vurguladık.

Kedi dostlarımız bazen bir anda sinirli hareketler sergileyip tıslıyor, tuhaf şekilde miyavlıyor veya konuşur gibi sesler çıkartıyor. Bu durum karşısında kedilere bakan kişiler hem şaşırıp hem de endişeleniyor. Çünkü, kedi sahiplenmek demek bu minik dostlarımızı olduğu gibi kabullenmek demektir. Bu kabullenme içerisinde her zaman olumsuzluklar da yer alabilir çünkü o sizin hayat arkadaşınızdır. Önemli olan bu saldırganlığa neyin sebep olduğudur. Kedi dostlarımıza nasıl yaklaşılması gerektiği konusunda çözümler üretmeliyiz.

Kedilerin Sinirlenme Sebepleri

Kedi dostlarımızın sinirlenmleri normal bir durum olarak görülür. Biz insanlar sorunlarımızı konuşarak anlatıyoruz ancak kedi dostlarımız bir sorun ya da hastalık ile karşılaştığı zaman bunu mimik ve jestler ile ifade etmeye çalışır. Bu sebep ile sinirlenmeleri gayet doğal bir davranış olarak görülür. Ayrıca, kedi dostlarımız içgüdüsel olarak avcı oldukları için saldırgan hareketler sergilemeleri de normal karşılanır.

Sokak kedilerindeki bu durumu da kendilerini kötülüklerden korumak için sinirli ya da saldırgan olması gerektiği düşüncesindeyiz. Bu doğanın bir kanunu olarak düşünülebilmektedir. Kendi oluşturmuş oldukları alanları, yavrularını ve yemeklerini korumaları gereken bu canlılar bu sebeple birbirilerine karşı da sert tavırlar alırlar. Fakat, ev kedilerindeki bu davranışlar sahiplerinin endişelenmesinde önemli bir rol oynuyor. Burada kedi ile geçirilen zamanın az olması da ana sebeplerden birisi aslında. Genel olarak neden sinirlendiklerine bir gözatalım...

  • Canı yanmış ise,
  • Eğer korktuysa,
  • Stres altında hissediyorsa,
  • Hormonal sorunlar yaşıyorsa,
  • Geçmişte bir travma geçirmiş ise,
  • Psikolojik olarak kötü hissediyorsa,

gibi birçok sebepten dolayı kedi dostlarımız sinirlenebilir.

Onlara Kızmayın

Bu mükemmel varlıklara sinirlendiklerinde kızmanız onlarda ters tepki oluşturabilir. Kedilerin en sık sinirlenme sebeplerinden olan canı yandığı için sinirlenme durumunu bilmeniz gerekir. Eğer evinizde bir kedi varsa ya da küçük bir çocuğa sahipseniz belki de sinirlenen kedinizin canını yakmış olabilir. Kedi dostlarımızdaki en temel agresifleşme sebebinin canı yandıkları için olduğunu unutmayın.

Sizlere bu içeriğimizde kediler neden sinirlenir? Kedilerin sinirlenmedeki sebepleri ile ilgili içerik oluşturmaya çalıştık. Bizi takip etmeyi unutmayın. 


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X