Anasayfa

 Kediler Sıcaktan Etkileniyor mu? Kediler ve Sıcaklar

Minik kedi dostlarımız kürklü yapılara sahip olması sebebi ile kışın üşümeyeceğine inanıyoruz. Yaz aylarında ise çok fazla bunaldıklarını ve sokak aralarında nasıl rahat dolaştığını düşünüyoruz. Ancak doğanın bizlere sunmuş olduğu bu mucizeler sandığımızdan daha büyüleyici. "Kedi dostlarımız sıcaktan etkilenir mi?" sorusu elbette herkesin merak ettiği bir konudur. 

Yaz Aylarının Kedilere Etkisi Nedir?

Kedilere sahip olan hayvansever insanlar çok iyi bilir ki kedi dostlarımız bazı dönem içerisinde tüy dökerler. Bunları tüy dökme mevsimi olarak adlandırırız. Aile üyeleri için çok zorlu bir dönem olduğunu da bilmek mümkündür. Tıraşa uygun olan kedi dostlarımız pet kuaförlerini ziyaret edip hem kendilerini hem de kedi dostlarını rahat ettirebilir. Çünkü ölü tüyler kedi dostlarımızda kaşıntı yapar ve bu tüy dökümü minik dostlarımızı yorabilir. Bu sebeple kedi dostlarımızın düzenli tüy bakımları yapılması gerekiyor. Hatta bu zamanlarda beslenimlerine dahi dikkat edilmeli. Çünkü kedi beslenmesi kedi dostlarımızın tırnağından tüyüne kadar etkilemektedir.

Kedi dostlarımız yaz aylarında ince ve parlak tüylere kış ayları için mat ve kalın tüylere sahip olmaktadır. Ancak ısıya karşı dayanılmaz derecede hassas olan kedi dostlarımız vardır. Aslında minik dostlarımızın termonötr ısısı 30 santigrat derecedir. Bu bizimkinden çok daha sıcaktır. Sıcak yaz ayları zamanlarında sokak aralarındak edi dostlarımızın çok sıcak saatlerde görmemiz pek de mümkün değildir. 

Yazın Kedileri Nasıl Güvende Tutabiliriz?

Minik dostlarımız yaz aylarında bizler çalışırken ya da ders yaparken onlar da pencere pervazına çıkmaya çalışmaktadır. Bu şekilde temiz hava ve serin esintinin tadını çıkarabilirler. Ancak bu durum bizi oldukça fazla korkutur. Çünkü kedi dostlarımız için balkon ya da pencereler düşme gibi problemleri de yanında getirebilir. 

Kedi dostlarımız iç mekanların serinliğinin tadını çıkarırken yaz aylarında evde de olsa sıcaklayabilirler. Kedi dostlarımızın rahatı çok önemlidir ve onlara onların saklanacağı serin alanlar sağlayabilirsiniz.

Kedi dostlarımızı yaz aylarında sıcak zamanlarda serin tutabilmek evcil hayvanınızın gün içinde rahat kalmasına yardımcı olmaktadır. KEdi dostlarımız aşırı sıcaklığın etkisine karşı bağışık değildir. Sıcak zamanlarda onları bir hayli izlemelisiniz. Kontrollerine dikkat etmelisiniz.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X