Anasayfa

 Kediler Sudan Neden Korkuyor? İşte Sebepleri

Kedi dostlarımız, en büyük zorluklarla cesurca yüzleşirler. Ancak görünürde su varsa ve patiler ıslanabilirse, aniden geri çekilirler. Kediler aslında çok iyi yüzebilirler. Başlarını suyun üstünde tutarlar ve ayaklarıyla kürek çekerler. Fakat yine de korkmalarının sebepleri vardır;

1. Neden: Sudan Nefret Ediyorlar

Birçok kedi dostumuzun anavatanı Türkiye ve Mısır'dır. Burada hayvanlar çoğunlukla çöl benzeri alanlarda yaşıyordu. Yüzme yeteneği gerekli değildi.

  • Kedinin kürkü suyu emmişse artık suyun üstünde kalamaz.
  • Islak bir kürk, kedi için rahatsız edici olur. Tüyler birbirine yapışır, kürkte artık hava cepleri kalmaz. Sonuç olarak, kürk sıcaklık düzenleme işlevini kaybeder.
  • Su, kedinin kendi kokusunu maskeler. Türdeşlerle koku alma iletişimi mümkün değildir.
  • Normal bir vücut kokusunun tekrar ortaya çıkması için kedinin banyodan sonra uzun süre kendini temizlemesi ve tüylerine tükürük yayması gerekir.
  • Birçok kedi, banyo yapmaya zorlandıkları için suyla ilgili kötü deneyimler yaşamıştır.

2. Neden:  Su Kediler İçin Tehlikeli Olabilir

Kedi büyük bir küvete veya düz kenarlı bir yüzme havuzuna düşerse, kendi başına kaçamayacaktır. Patiler dayanak bulamayacaktır. Tüyleri ağırlaşır. Kedinin gücü kalmamışsa batar ve boğulur.

3. Neden:  Yüzme havuzları ve bahçe havuzları için acil çıkış olmayabilir

İnsanların sevdiği şeyler kedileriniz için ölümcül olabilir. Kediler doğal olarak meraklıdır. Yüzme göletlerinin ve yüzme havuzlarının kenarlarında dengede durmayı severler. Yüzen nesneler, yapraklar ve böcekler için meraklı olurlar, eğer kayarlarsa kediniz için tehlikeli olabilir. Çünkü çıkış genellikle insanlar için yapılır.

Tehlike kolayca önlenebilir: Suya yerleştirilen bir tahta, kedinin sudan çıkmasına yardımcı olur. Pençeler pürüzlü yüzeyde daha kolay tutuş bulur. Kedinin yardıma ihtiyacı olmaz bu şekilde.

Yüzmeyi öğrenmek zorunda olan kediler de var mı?

Aslında kediler doğal olarak yüzebilirler. Batmamak için nasıl hareket edeceklerini çok iyi biliyorlar.

İPUCU: Kedinin daha sonra yıkanmayı sevdirmesi için, yavruyken zorlanmadan serinletici suya alıştırılabilir. Düşük kenarlı küçük bir küvet kurun. Kedinizin içini görebileceği kadar yüksek olsun. Kediniz patilerini kenara koyarsa veya içeri atlamaya çalışırsa küvet devrilmemelidir. İçine kaymaz bir pet koyun. Küveti zemini kaplayacak şekilde suyla doldurun. Oyuncakları yüzdürmeniz için yeterli miktarda olsun. Bu şekilde, kedinizin doğal merakını uyandırırlar ve soğuk suya şakacı bir şekilde alışabilirler. Temel kural, kedinizi bunu yapmaya zorlamayın! Onun için yeni olan dünyayı keşfetmesi için ona zaman tanıyın. Kedinizin su sevgisini keşfedip keşfetmemesi tamamen size kalmış.

Tabii ki, burada büyük bireysel farklılıklar var. Bazı kediler asla su sevgisini keşfetmezler ve inatla ıslak elementle teması reddederler.

Doğal olarak suyu seven kedi ırkları:

Kedi dostlarımız arasında yüzmeyi seven ırklar da bulunmaktadır. Bunlar şunlardır:

  • Maine Rakun
  • Sibirya kedisi
  • Norveç orman kedisi
  • Van Kedisi
  • Ankara Kedisi

Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X