Anasayfa

 Kediler Uyku Sırasında Neden Titrer?

Minik patili dostlarımız, uyurken neden titriyor? Sorusuna birçok farklı yanıt vermek mümkündür. Bu hususta kedi dostlarımız bazen üşüdüğü için bazen çok daha fazla üşüdüğü için bazen ise sıra dışı bir koku ya da ses duyduğu için titreyebilir. Kedi dostlarımıza bakan kişilerin dikkatini çeken en önemli durumlardan bir tanesi olan kedi dostlarımızın uyurken titreme durumu, farklı nedenlere bağlı olarak gerçekleşen durumdur. Kedilere bakan kişilerin çok fazla merak ettiği bir durumdur. Peki, "kedim titriyor, neden olabilir?" sorusu birçok kez arama motorlarına soruluyor. Aslına bakacak olursak kedi dostlarımızın uyurken titriyor olması çok olağan bir durumdur. Çünkü kedi dostlarımız da tıpkı biz insanlar gibi uyuyorken rüyalar görmektedir. Bundan dolayı REM evresi olarak da bilinen uykunun en derini sırasında kulakları ve gözleri oynatma hatta titreme meydana gelebilir. Bunun yanında kedi dostlarımızda titreme, rüyadan farklı olarak diğer sağlık problemlerini de gündemimize getirmektedir. Titreme her zaman sağlık problemlerinin habercisi olamaz. Dediğimiz gibi rüya, üşüme gibi durumlar da titreme sağlar. Ancak yine de gelin hep beraber kedi dostlarımız sağlıksal açıdan neden titrer bunu ele alalım.

Kediler uyku sırasında neden titrer?

Kedi dostlarımızda, uyku sırasında titreme görülebilir. Uyku sırasında titreme sebepleri aşağıdaki şekilde sıralamak mümkündür.

  • Uyku sırasında vücut ısısı düşüşü,
  • Göğüste ağrı hissiyatı,
  • Zehirlenme durumu,
  • Epilepsi durumu,
  • Uyku sırasında kötü koku algılanması ya da ses duyulması,
  • Uyku sırasında algılanan koku ya da sesten dolayı hareket etme durumu

Hipolisemi

Halk arasında kan şekeri düşüklüğü olarak da bilinen hipoglisemi, bu sebepten dolayı kedi dostlarımızın uyku sırasında titremesi de muhtemeldir. Kedi dostlarımızda da insanlarda var olduğu gibi çok uzun süren açlık sonucu hipoglisemi yani kan şekeri düşüklüğü görülebilir. Bu sebeple kan şekeri düşüklüğünden kaynaklı olarak titremelerin direkt olarak önüne geçebilmek adına minik patili dostlarımızın çok iyi beslendiğinden emin olmanız gerekir.

Hipertermi

Kedi dostlarımızın titremesinin diğer bir sebebi ise yüksek ateş yani Hipertermi olabilir. Kedi dostlarımızda bulunan Hipertermi, bir enfeksiyon ya da virüse bağlı olarak meydana gelebilmektedir. Yine insanlarda olduğu üzere kedi dostlarımızda da 39 derecenin üstü yüksek ateş olarak kabul edilmektedir.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X