Anasayfa

 Kediler Yavrularını Ne Zaman Terk Eder?

 Pek çok kedi sahibi, kediler yavrularını ne zaman terk eder ? sorusunun cevabını merak ediyor. Bu yazımızda bu konuyu ele alacağız.

Kediler Yavrularını Ne Kadar Sürede Terk Eder

Anne kediler yaklaşık olarak 2 veya 3 ay içerisinde dünyaya getirdiği yavrularını bırakabilir. Kedi yavruları 2 aylık olduğunda bağımsız davranışları zamanla çoğalır. Anne kedilerin yavru kedileri bırakma süresi değişken olabilir. Yavru kediler 2 ayı aştıklarında anne kediden bağımsız bir şekilde yaşamayı sürdürseler de bazen bu durum 4 aylık oluncaya kadar uzuyor. Yavru kediler ilk aylarında anne sütü ile beslendikleri için tüm davranış kalıplarını anne kediden öğrenirler. Sütten kesilme dönemine gelindiğinde ise kendi başlarına kalmaya başlarlar.

Annenin sütten kesme durumu tamamen yavrunun fiziksel gelişimine bağlıdır. Bu dönemde yavru kediler annelerinden ve kardeşlerinden ne öğrendiyseler onları uygulayarak gelişimlerini sürdürürler. Genellikle 4 ila 8 haftalık süreci kapsayan bu olay, sütten kesilme evresi olarak adlandırılır.

Yavru Kedi Bakımı Nasıl Olmalı

Anne kedi ve yavru kedilerin ayrılma süresi yaklaşık olarak 3 ay gibi bir süredir. Yavru kediler 2 aylık olduğunda anneleriyle birlikte olmak ister. Ayrıca bu dönemde katı yiyeceklere geçiş yapabilir. Bu dönemde kendi başlarına hareket edebildiklerini keşfederler. Yavru kedi sevildikçe büyüdüğünü fark eder. Yaklaşık olarak 3 aylık bir süre sonunda yavru kediler bağımsızlığını iyice kazanmış olur ve ayrılığa hazır hale gelirler. Anne kediden erken ayrılan kediler ileride sevgi eksikliği hisseder ve sürekli ilgiye muhtaç hale gelir.

 Anne kedilerin yavru kedileri bırakma sebebi doğal süreçlerinin bir parçası olmasının yanı sıra farklı sebepleri de kapsayabilir. Kediler anne olabilme dönemine geldiklerinde biyolojik değişimlerinin getirdiği bazı farklı davranışlarda bulunmaya başlarlar.  Çoğunlukla bu durumun olumlu getirileri fazladır. Bazen Anne kediler doğumdan sonra yavrularına bakmayı reddedebilir. Bu durum sık sık karşılaşılan bir olaydır. Yavru kedilerin sütten kesilme dönemi içerisinde bağışıklık sistemi zayıf olur. Ayrıca vücut dirençleri de az olacağından beslenmeleri ve uyku düzenleri oldukça önemlidir. Besin değeri yüksek mamalar tercih edilmelidir.

Kediniz henüz yavruluk döneminde olduğundan dikkat etmeniz gereken konuları bilmeniz ve buna göre hareket etmeniz gerekir.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X