Anasayfa

 Kedilerin Mutsuz Olduğunu Gösteren Bazı Davranışlar

Biz insanlar gibi kedi dostlarımız da geniş bir duygu yelpazesine sahiptirler. Bu durum kaçınılmaz olarak kendilerini ara ara depresif hissetmelerine de sebep olabilecektir. Sizlere "mutsuzum" diyemese de bu durumu davranışları ile anlatabilirler. Bir kedi dostumuz için bu durum normal olan bir davranış şekli iken başka bir kedi dostumuz için anormal bir durumdur. Bu sebeple kedi dostlarımızda bir şeyin yanlış olup olmadığını görebilmek adına kedi dostlarımızın belirli davranış modellerindeki değişikliklere bakmanız gerekmektedir. Kedi dostlarımız genelde alışkanlıklarına son derece sadık varlıklardır. Bu sebeple aniden davranışlarında bir değişiklik olursa bu davranışın rasgele olması pek olası bir durum değildir. Mutsuz bir kedi dostumuzun belirtileri arasında fiziksel rahatsızlıkları da gösterebilir. Bu sebeple ruh hali hakkında bir sonuca varmadan önce minik dostlarımızın yaralanmadığından ya da ciddi bir hastalığı olmadığından emin olmalısınız. Eğer bu konuda şüphe duyuyorsanız direkt olarak veteriner hekimlere danışmak ve kedi dostlarımızın ferah yaşamasını sağlamak onların olağandışı davranışlarını anlamanızda yardımcı olmaktadır.

Gizlenme Durumu

Kedi dostlarımız genelde rahat bir saklanma yeri bulması çok yaygın bir durumdur fakat bir kedi olağan durumdan daha fazla bu gizlenmeyi sergiliyorsa bu kendisini iyi hissetmediği anlamına gelebilir. Kedi dostlarımız genelde mutsuz olduğunda ürkek canlılardır. Kendilerini içgüdüsel olarak korumak için ise saklanabilirler. Saklanma ya da gizlenme durumu kedi dostlarımızın oyuncakları ile oynamak ya da insanlar ile vakit geçirmek gibi sevdiği aktivitelerde ilgilenmediğini göstermektedir.

Uykuda Değişiklik Olabilir

Kedi dostlarımız günlük olarak 12 ile 16 saat arasında uyumaktadırlar. Bu sebeple kedi dostlarımızın çok daha fazla uyuduğunu farkederseniz hemen endişelenmenize gerek yok. Bunlarla birlikte kedi dostlarımızın uzun süre boyuncak normalden çok daha az uyusunu farkederseniz ise mutsuz ya da kendini kötü hissediyor olabilir. Uyku onlar için çok önemlidir. Uykularında anormal bir durum farkederseniz direkt olarak veteriner hekime gözükmesinde fayda olduğunu söylememiz mümkündür.

Sesli Uyarı

Kedi dostlarımız sesli varlıklar olabilmektedir. Ancak çıkarmış oldukları seslerde bir şeyler fark ederseniz size bir şeylerin ters olduğunu anlatmaya çalışabilir. Özellikle de kalın ancak yüksek ses ile ses çıkarıyorsa gerçekten mutsuz ya da hasta olabilir. Ek olarak aşırı olarak mırıldanma durumu bir kedi dostumuzun mutsuz olduğunu gösterebilmektedir. Ayrıca mırıldanma genel olarak bir kedinin tatmin olduğunu gösterirken diğer bir durumda ise çok fazla mırıldanmak onların mutsuzluğuna işaret edebilir. Bu gibi durumlarda da lütfen veteriner hekimi ziyaret etmeyi unutmayın.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X