Anasayfa

 Kedilerin Sahiplerini Yalamasının 5 Sebebi

Kediler dillerini genelde su içerken ya da mama yerken kullandıkları gibi kendilerini temizlerken de çok fazla kullanırlar. Eğer denk geldiyseniz dilleri papilla kaplı olmakla beraber hafif tırtıklı bir yapıya sahiptir. Genelde kedi sahipleri "aaa zımpara gibi dili var" şeklinde tepki vermeyi de ihmal etmezler. Peki bu minik dostlarımızın sizi yalamaları ne anlama geliyor hiç düşündünüz mü?

Kedilerde Sahiplerini Yalamasının 5 Sebebi

Sevgi Belirtisi

Yalamak genelde bakım amaçlı olsa da kedilerin sahiplerine sevgilerini göstermek ve onları da kendileri gibi gördüklerini belli etmek amacıyla sık yaptıkları bir davranıştır. Bunun en büyük nedeni küçükken annelerinin onları yalayarak temizlerken ayrıca sevgilerini göstermeleri olarak da gösterilebilir.

Sizi Kendi Gibi Temizlemesi

Evet kulağa biraz kötü olarak gelebilir. Kediler sadece kendilerini pis ya da kirli olduklarını düşündükleri için temizlemezler. Bu davranış onlar için ayrıca bir meditasyon gibidir. Doğaları gereği kediler kendilerini her koşulda temizlemek isterler. Kediler için uyku ve beslenme ne kadar önemliyse kendilerini temizlemek de o kadar önemlidir. Sizi yalayıp temizlemeye çalışıyorsa demek ki sizler de onlar için özelsiniz demektir.

İşaretlemek

Kedilerin birçok davranışı aslında içgüdüsel olarak ortaya çıkabilmektedir. Bu davranışları yavruluklarından itibaren sürdürmekten de son derece hoşnutlardır. Bir kedinin bir bölgeyi ya da objeyi işaretlemesi için pek çok yöntem vardır. Siz onlar onların sahipleri olduğunuzu düşünmenize rağmen karşı tarafta asıl onlar sizi sahibinizdir ve işaretlenmeniz önemlidir. Başka hayvanlara karşı kimin tarafından sahipli olduğunu yalayarak gösterebilirler.

Dikkatleri Üzerine Çekmek

Kediler onlara ilgi ve sevgi göstermeniz için bu hareketi yapabilir. Onlar açısından bu davranış son derece duygusal ve sevgi sunan bir durumdur. Anne kedi nasıl yavrusunun her şeyiyle ilgileniyor ve sonunda onu yalıyorsa aynı tutumu kediniz de size karşı gösterebilir. Kedilerin dikkat çekmek için yapabileceği davranışlar arasından en masumu ve güzeli bu olsa gerek!

Tadını Kontrol Etmek

Dostunuz eğer bir yemek yerken elinizi ona dokundursanız onun kokusunu alması sonucunda tadını almak için parmaklarını ya da elinizi yalayabilir. Ayrıca terli bir vücut yapınız var ise tuzlu gelecek teriniz de onlar açısından tadına bakılabilecek bir durumu ortaya çıkarmıştır. Kediler yapılan araştırmalar neticesinde her şeyin tadını bizler gibi alamazlar ve korkmayın ki sizi yeme gibi bir düşüncesi asla yoktur!

 


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X