Anasayfa

 Kedilerle Olan Ortak Özelliklerimiz Nelerdir?

Ailemizin vazgeçilmezi olan kedi dostlarımız her ne kadar eğitilmeyeceklerini, yıkıcı tavırlar sergileyebildiklerini ve biraz da soğuk olduklarını düşündüğümüz zamanlar olsa da eminiz ki bir çoğumuz onların, en iyi dostumuz olduğunun farkındayız.

Söz konusu kediler ise onlarla ilgili birçok etiketleme yapılabiliyor ve işin asıl dikkat çekici kısmı kaçırılıyor. Adeta, kedilerle paylaştığımız birden fazla ortak özellik bulunuyor. Üstelik çoğu zaman bunlar aklımıza dahi gelmiyor. Bu yazımızın konusu ise, işte bahsettiğimiz az önceki özellikler neler? Şimdiden keyifli okumalar dileriz.

Sosyal Canlılarız

Kediler de bizler gibi sosyal canlılardır. Farklı hayvanların ve insanların yanında vakit geçirmekten oldukça keyif duyuyorlar. Bu gerçek çoğu zaman reddedilse de kediler de tıpkı insanlar gibi sosyal etkileşimden faydalanırlar.

Yalnız avlandıkları için onlara yapışmış olan yalnızlık düşüncesi, yeni canlılara karıştığı görüldüğünde hızlı bir şekilde etkileşime geçememeleri ile güçlenir. İşin aslında bu anlamda kediler ile insanlar oldukça benzerdir.

Kediler her ne kadar sosyal olsa da tıpkı bizim gibi kendilerine has iletişim yolları vardır. Bazıları fiziksel mesafeye önem verirken bazıları ise temas etmekten hoşlanır.

Öğrenim Şeklimiz Aynı

İnsanlar da kediler de ödüllendirildiği zaman davranışlarını yinelerler. Çocukluk yıllarımıza dönüş yapacak olursak, bizlere sevgi ile anlatılan kurallara uyarken çok daha emin ve mutluyduk. Bu özelliğimiz kedilerle ciddi benzerlik gösteriyor.

Kediler de bizler gibi sevgi dolu ve tutarlı yönlendirmelere karşı çıkmaktan çekinirler. Onlarla pozitif ve net bir iletişim kurulduğunda kuralları hızlıca öğrenmeye ve öğrendiklerini uygulamaya oldukça istekli davranırlar. Aksi bir yaklaşım sezimlediğimizde bizlerin nasıl duygusal bağlarına zarar geliyorsa onlarda da bu durum aynıdır.

Tercih Şansına Sahip Olmak Herkesin Hakkı, Kedilerin de...

Hiçbir şekilde tercih sunulmadığında yani bir nebze köşeye sıkıştığımızda bu durum ne insanları ne de kedileri mutlu eder. Kediler de tıpkı bizler gibi alternatifleri bulunmadığında ortamda kalmaktan imtina eder. Seçeneklere sahip olmak kedilerde kendi davranışları üzerinde direkt olarak etki sahibi olduğunu hissetmelerini kolaylaştırır.

Oyun Oynamaya İhtiyaçları Var

Rekabetçi bir şekilde oldukça fazla sporlar yapmaktayız. Video oyunları oynuyoruz ve buna benzer tüm etkinlikleri yapmak istiyoruz. Ayrıca bunları yaparken çok enerjik olduğumuz gibi canımızın da istemediği zamanlar oluyor. Kediler de bizler gibi özellikli etkileşimli oyunlara bayılıyorlar.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X