Anasayfa

 Kedim Beni Neden Isırıyor? Kedi Isırması Nasıl Önlenir?

Kedi dostlarımızda ısırma durumu oldukça yaygın gözlenen bir davranış biçimidir. Özellikle de yavru kedi dostlarımız sahiplerini bol bol ısırma eğilimi gösterebilir. Kedi dostlarımızın bu içgüdüsel hareketlerinin birçok farklı sebebi olduğu gibi ısırma durumu biraz çaba ve sabır ile en aza indirmek için çaba sarfedilebilir ya da ortadan tamamen kaldırılabilir. Doğal ve içgüdüsel bir durum olan ısırma problemi, kedi dostlarımızın kökenleri ile direkt olarak bağlantılı şekilde düşünülüp anlamlandırılmalıdır. Ayrıca evcil kedi dostlarımızın atalarının vahşi kedi dostlarımız olduğu düşünüldüğü zaman minik patili dostlarımızın sizi ısırması daha kabul edilebilir gelecektir. Minik kedi dostlarımız, keskin kırnaklara ve dişlere sahip, avcılık yetenekleri gelişmiş varlıklardır. Dişler, tırnaklar gibi, kedi dostlarımız için hem bir savunma hem de saldırma aracı olarak bilinmektedir. Uzuvlarını biz insanlar gibi işlevsel kullanamayan kedi dostlarımızın tırmalayarak ya da ısırarak kendilerini ifade etmenin yolunu bulmuş olduğu da gerçek bir durumdur. Ancak, bu can acıtıcı ısırık problemine maruz kalabilmek kedi sever insanlar için oldukça problemli bir durum olabilir.

Yavru Kedim Neden Isırıyor?

Kedi dostlarımız özellikle de yavru olduğu dönemlerde çok sık bir şekilde onlara bakan kişileri ve ellerine geçen her türlü nesne ya da eşyayı ısırmak istiyorlar. Bu durum, yavru kedi dostlarımızın bulunduğu ortamı ya da birlikte yaşamış olduğu varlıkları tanımlamalarının bir yolu olarak görülebilmektedir. Ayrıca, ısırma durumu, yaramaz ve oyuncu bir doğaya sahip olan kedi dostlarımız için eğlence sebebi ile gerçekleştirdiği bir durumdur. Bununla birlikte diş çıkaran küçük kedi dostlarımız kaşınan dişleri sebebi ile bulunmuş olduğu her şeyi ya da onlara bakan kişileri ısırmakta ustadır.

Kedi dostlarımızın sizleri ısırmasının bir diğer sebebi de onlardan uzak durmanızı ya da istediğini göstermek için de olabilmektedir. Kedi dostlarımız mırıldama ile size kendini sevdirir ve bundan çok keyif alır. Ancak aniden sizi ısırabilir ve onu sevmeyi bırakmanız gerektiğini biz insanlara anlatıyor olabilir. Bağımsız karakteristik özellikleri sayesinde kedi dostlarımız onların sınırlarını geçtiğiniz an sizi sert bir şekilde uyarma ihtiyacı hisseder. Bu durumda isteklerini hızlı bir şekilde belirtir. Ayrıca sizlere sınırlarını hatırlatmak maksadı ile ısırıklar onlara tepki vermediğinizde yumuşar ya da kesilir.

Kedimin Isırmasını Nasıl Engelleyebilirim?

Kedi dostlarımız oldukça zeki varlıklar olsa da bağımsız ve inatçı yapıları sebebi ile eğitime pek yatkın değildir. Bu sebeple minik dostlarımıza öğretmeyi istediğiniz her şey için sabır, çaba ve kararlılık gibi durumlar gerektirir. Kedi dostlarımızın ısırma davranışını ortadan kaldırabilecek en doğru yöntem onlarla yavru iken doğrudan elinizi hedef alan oyunlar oynamamanızdır. Elinizi hemen daha yavruyken ısıran minik dostlarımız büyüdüğünde de ısırması kaçınılmaz olacaktır.

Ayrıca kedi dostlarımız canını acıtacak şekilde sizi ısırıyor ise onları hemen yere koyun, kendinizden uzaklaştırın ve "hayır" deyin. Bu sırada ses tonunuz kararlı olsun. Kedi dostlarımız bu komutu birkaç defa duyduğunda ısırılmak istemediğinizi anlayacak kadar zekidir


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X