Anasayfa

 Kedim Mama Yedikten Sonra Kendini Temizliyor. Sebebi Ne Olabilir?

Minik patili dostlarımız mamalarını yedikten biraz sonra başta ön patileri olmak üzere tüm patilerini direkt yalamaya başladığını görmeniz mümkündür. Patilerden sonra ise yüz ya da baş bölgesi temizliği gelmektedir. Neredeyse tüm sevimli patili dostlarımız mamalarını yedikten sonra bu rutini gerçekleştirmektedir. Bu, oldukça normal bir davranış olarak gözlemlenmektedir. Kedi dostlarımız mamalarını yedikten hemen sonra patilerini yalıyor fakat bunun oldukça haklı nedenleri vardır. Bazı kedi dostlarımıza bakan kişiler tam olarak niye böyle bir davranışta bulunduklarını anlamayabilirler. Sizlere bu içeriğimizde "kedim mama yedikten sonra patilerini yalıyor. Sebebi ne olabilir?" sorusunu cevaplandıracağız.

Tamamen Güvenlik ile İlgili İçgüdü Olabilir

Kedi dostlarımızda mama yendikten biraz sonra yalanmaya başlamak güvende olma ya da hayatta kalma içgüdüsünden kaynaklanıyor olabilir. Vahşi doğa üzerinde her ne kadar minik patili dostlarımız avcı olsalar da aynı zamanda diğer canlıların da avları olabilirler. Bir avı yakaladıktan sonra lezzetli bir şekilde yenen bu yemeğin arkasından kalan koku ise vahşi doğa üzerindeki avcıları cezbedecek ve diğer türdaşlarını çekebilir. Böyle bir sorun yaşanmaması adına kedi dostlarımız mamalarını yedikten hemen sonra hızlıca kendilerini temizlemeye koyulur. Bu davranış patili dostlarımızın hayatta kalabilmesi adına son derece önemli bir alışkanlıktır. Yemeklerini yedikten sonra yapılan bu mükemmel ve detaylı olan temizlik, herhangi bir artık yiyecek kokusunu da gidermektedir. Bununla birlikte kedi dostlarımız, diğer avcıların dikkatini çekmeyecektir. Her ne kadar ev içerisinde yaşayan kedi dostlarımızın böyle bir sorunu olmasa dahi içgüdüleri onları yemeklerini/mamalarını yedikten hemen sonra temizlenmeye iter.

Temizlenme Hissiyatı

Yemekten hemen sonra kedi dostlarımızın yalanmasının bir diğer sebebi ise elbette temizliktir. Onlar görülen en temiz canlılardan bir tanesidir. Kedi dostlarımızın bu temiz varlıklar oluşu ve yemek yedikten sonra da temiz kalmak istemesi mamalarını/yemeklerini yedikten hemen sonra onları temizlenmeye itmektedir. Yemek yedikten sonra bu sorunu çözmenin en iyi yolu elbette yalanarak temizlenmektir. Patilerin arkasında biriken mama tozları, yüzün ve ağzın yağlanması kedi dostlarımızın uzun uzun temizlenebilmesi adına çok yeterli sebeplerdir. Minik patili dostlarımız kendilerini sert papilla ismi verilen dikensi çıkıntılar sayesinde temizlemektedir.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X