Anasayfa

 Kedim Üşüyor mu? Kedilerin Üşüdüğü Nasıl Anlaşılır?

Eğer kış vaktine yaklaştıysanız ya da kış mevsimindeyseniz ve bu içeriği okuyorsanız "kedim üşür mü?" sorusunu sormanız normaldir. Kış mevsimi geldiğinde insanların ilk aklına gelen konulardan birisi budur. Havalar soğudukça oluşan bu sorunun cevabı elbette "evet, üşür" olacaktır. Özellikle sokakta veya evlerimizde beslediğimiz kediler, sahip olduğu tüyler sebebi ile soğuktan korunduğu düşünülüyor. Bu durumun aslına bakacak olursak yanıldığımızı fark edebiliriz. Tüm canlılarda görüldüğü gibi can dostlarımız da güvenilir, yaşanması güzel, keyifli ve konforlu bir hayata ihtiyacı olduğunu bilmek gerekir. Bu konforlu yaşam tamamen haklarıdır. Mutlaka şunu unutmamalıyız ki yaşam şartlarını sokaklarımızda geçiren ya da ev içerisinde beslediğimiz kedilerin üşüdüğünü dikkate almayan kişiler de vardır. Bu sebepler ile beraber kediler zorlu hava şartlarında zorluk çekebilir. Kediler, üşüdükçe ciddi bir şekilde sağlık sorunları ile de karşı karşıya kalabiliyor. Kış mevsimine girmeden önce tüy değişimine giren kedi dostlarımız, soğuk havalar geldiğinde tüy bakımından tedbirlerini dikkatli bir şekilde almaya çalışıyor. Ancak kış mevsimi çetin geçtikçe bu durum yetersiz kalabilir. Özellikle de kış mevsiminde kedilerde hipotermi dahi görülebilir. Can dostlarımızı korumanın en iyi yolu elbette sıcak bir evdir. Sokaklarımızda yaşayan kedi dostlarımız için sıcak ve yumuşak kedi evi temin edebilirsiniz. Özellikle de baız mobilya firmaları kış mevsimi geldğinde harika kedi evleri üretiyor ve sosyal dayanışma dahilinde kargo ücreti ödeyip alabiliyorsunuz. Bunlardan faydalanmanız çok iyi olacaktır.

Kedimin Üşüdüğünü Nasıl Anlayabilirim?

Tüm kedi dostlarımız için geçerli olacak bir sıcaklık ölçüsü olmamak ile birlikte genelde sıfır derecenin altındaki soğuk hava şartları kedi dostlarımız için çok tehlikeli olmaktadır. Kedi dostlarımızın normal vücut sıcaklığı ırtak ırka değişiklik gösterse de bunun ortalamasını konuşursak 38.9 derece olarak karşımıza çıkıyor. Kedi dostlarımızın vücut sıcaklığı 37.8 derecenin altına düşmeye başladığında tehlike çanları çalıyor demektir. Hiptermi geçirme riski ile karşı karşıya kalabilecek kedi dostlarımızı asla uzun süre soğuk hava şartlarına karşı yalnız bırakmayın. Eğer ısınmazsa bu ölümle bile sonuçlanabilir. Kedi dostlarımız üşüdüğü zaman bunları davranışları ile belli etmekle birlikte titreme görülebilir. Eğer bir kedi dostumuz çok üşüdüyse tıpkı biz insanoğlu gibi titremeye başlayabilir. Bununla birlikte burun ve kulaklarda soğuma meydana gelir. Eğer burnu, kulağı, patisi ve kuyruklarının uçları soğuksa kedi dostlarımız üşüyor demektir. Sıcak bir yerde kıvrılıp yatmaya çalışıyorsa yine üşüdüğüne işarettir.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X