Anasayfa

 Kedimle Uçak Yolculuğu Nasıl Yapabilirim?

Çoğu havayolunun kabininde, genellikle taşıma kutusu dâhil sekiz kiloya kadar olan kedilere izin verilir, diğerlerinin bagaj bölmesinde olması gerekir. Kabin içerisinde kediniz 55 x 40 x 20 cm boyutlarını geçmeyen bir kutu içerisinde barındırılmalıdır. Gerekli ölçüleri sağlaması ve su geçirmez olması durumunda kendi taşıma kabınızı kullanabilirsiniz. Evcil hayvanlar da yalnızca uçuşta belirli sayıda evcil hayvanın aşılmaması durumunda (genellikle kabin başına maksimum dört) kabine kabul edilir ve her havayolu aynı anda uçağa kedi ve köpek kabul etmez. Bu yüzden erken rezervasyon yaptırdığınızdan emin olun!

Kedinin kabine girmesine izin verilmediğinde

Tüm uçak içi evcil hayvan taşıyıcıları (kulübe adı verilir) güçlü, kaçışa dayanıklı ve su geçirmez olmalıdır. Hayvan içinde dik durabilmeli, rahat dönebilmeli ve yatabilmelidir. Hava beslemesi iki taraftan garanti edilmeli ve herhangi bir yaralanma riski ortadan kaldırılmalıdır. Hayvan yol boyunca yiyeceğe ihtiyaç duyacak kadar uzun süre uzaktaysa, kafeste su ve yiyecek için kaplar bulunmalıdır. Bu tür taşıma kutuları büyük havaalanlarında evcil hayvan dükkânlarında mevcuttur. Önceden temin ettiğinizden emin olun!

Aktarmalı uçuşlardan kaçının

Uzun mesafeli yolculuklar için mümkünse aktarmasız bir uçuş seçin, yani iniş, yeniden yükleme vb. olmasın. Hayvanın en azından kısmen korkması için, yola çıkmadan en az beş gün önce taşıma kutusunu satın almalısınız, kedinizi içinde uyutmalı, içinde beslemeli ki kafese alışsın ve kilitli kalsın. Uçuş ekibinin onlara hitap edebilmesi için kedinin adını, adınızı, adresinizi ve besleme talimatlarını (varsa) ile birlikte sandığın üzerine yazdığınızdan emin olun. Böylece kediniz en azından biraz daha rahat hissediyor olacaktır.

Mümkünse evcil hayvanınızın alışık olduğu mama kaplarını alın. Bunu yapmak için ona en sevdiği yemeği verin ve kafese bir oyuncak koyun. Bu güven verici olur.

Giriş kurallarına uyun

İlgili giriş düzenlemeleri yurt dışı uçuşları için de önemlidir. Bağlayıcı bilgileri ilgili seyahat yerinin elçiliğinden veya bölge veterinerlik ofisinden alabilirsiniz. Yapılan aşıların kanıtı olarak genellikle bir sağlık sertifikası veya uluslararası bir aşı kartı gerekir. Bazı ülkelerde, tatil ziyaretini baştan hariç tutan birkaç aylık bir karantina yükümlülüğü vardır.

ÇOK ÖNEMLİ: Sadece seyahat acentenizden alacağınız bilgilere güvenmeyin. Hedef ülkelerin gerekliliklerini yerine getirmek nihai olarak sizin sorumluluğunuzdadır!


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X