Anasayfa

 Kedinizin Sizi Sevdiğini Gösteren Davranışları

Minik kedi dostlarımız sevgilerini gösterme konusunda biz insanlarda olduğu gibi değişiklik gösterebilir. Kedi dostlarımızın sevgilerini gösterme yöntemleri tamamen karakterleri ile alakalı bir durumdur. Fakat bazı belirli hareketlerin sevgi ifadesi olduğunu söylemek pek mümkündür. Kedi dostlarımız mırlar, kafalarını sürter ya da sırt üstü yatar ancak bunlar kedi dostlarımızın sevgi gösterilerinin yalnızca başlangıcıdır. Çünkü kedi dostlarımız sizi sevdiğini birçok farklı yol ile gösterebilmektedir. Bu sebeple "kedilerim beni seviyor mu?" sorusunun cevabı çok fazla çeşitlilik gösterebilir.

Kediler Sevgilerini Nasıl Gösterir?

Minik kedi dostlarımız ile ilgil çok sorulan sorulardan bir tanesi de "kedim nasıl öper?" sorusudur. Eğer kedi dostlarımız hakkında bu soruyu merak ediyorsanız aslında kedi dostlarımızın sizi hiç öpmediği anlamına gelmemektedir. Yalnızca kedi dostlarımıza has öpücükleri kaçırmış olabilirsiniz. Bazı minik dostlarımız öpme eylemi yerine sevgilerini farklı şekilde gösterirler. Eğer kedi dostlarımız aşağıda sayacağımız davranışlardan bir ya da birkaçını sergiliyorsa sizi seviyor demektir.

Mırlama Davranışı

Kedi dostlarımızda grlama ve mırlama davranışları son derece yaygın görülür. Bu en belirgin sevgi gösterisi olarak bilinmektedir. Minik patili dostlarımız sevgi dolu ve mutlu olduğu zaman mırlamaya başlamaktadır. Mırlama göstergesini kedi dostlarımızın içerisinde küçük bir motor çalışması gibi düşünebilirsiniz. Minik dostlarımız bazen rahatsız olduğunda kendilerini iyi hissettirmek için de mırlama davranışı sergiler. Ancak bu çok nadir görülür.

Yuvarlanma Davranışı

Minik patili dostlarımızın en hassas noktalarından bir tanesi de göbeğidir. BUradan meydana gelebilecek bir yaralanma iç organlara direkt zarar verir. Kedi dostlarımız içgüdüsel olarak pek sırt üstü yatmayı tercih etmez ve karın bölgelerini insanlara açmaz. Ancak sevdiği bir kişiyi gördüğünde genelde sırt üstü yatarlar. Bu durum da sevilme isteklerinin bir göstergesi olarak kabul edilebilir.

Kafa Atma Durumu

Kedi dostlarımız yanaklarını, sevmiş olduğu insanlara ya da eşyalara sürter ve alınlarıyla kafa atar. Bu durum kedi dostlarımızın koku bırakma yeteneğini ortaya çıkarmaktadır. Minik patili dostlarımız sevdiği eşyalara ya da insanlara bu hareketi yapar. Eğer kedi dostlarımız size yanağını sürtüyor sonra da kafa atıyorsa işte bu durum sizi çok sevdiğinin bir göstergesidir.

Sizlere bu yazımızda kedinizin sizi nasıl sevdiği ile alakalı durumları göstermek istedik. Bizi takip etmeyi unutmayın.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X