Anasayfa

 Köpeğim Kepeklendi. Sebebi Ne Olabilir?

Köpek dostlarımızda kepeklenme durumu her köpek sahibinin neredeyse araştırdığı konulardan bir tanesidir. Özellikle de yetişkin olan köpek dostlarımıza bakan kişilerin dikkat etmesi gereken konulardandır. Yetişkinlik döneminde köpek dostlarımızda sırtta göze batan kepeklenmeler ve kötü görüntü oluşturmakla birlikte minik patili dostlarımızın sağlığını da etkilemektedir. Köpek dostlarımızda sürekli kepek görülmesi ve bu durumun rahatsız etmesi kaşıntı problemlerine yol açacaktır. Farklı tür ve cinsteki köpek dostlarımızda görülecek köpeklerde kepeklenme durumunun tedavi edilmesi adına bazı hususlara dikkat edilmesi gerekmektedir. Patili dostlarımızda kepeklenme sebeplerini öğrenmek için içeriğimiz okumaya devam edebilir ve iyi bir şekilde bilgilenebilirsiniz.

Köpeğim Kepeklendi. Sebebi Ne Olabilir?

Köpek dostlarımızda kepeklenme problemi bazı iç hastalıkların da habercisi olabileceği yönünde araştırmalar bulunmaktadır. Özellikle deri hastalıkları arasında gösterilen kepeklenme durumu basit bir cilt sağlığı hastalığı gibi görünüyor olsa da bunun arkasında çok daha ciddi bir şey olabilir. Özellikle yetişkin köpek dostlarımızda kepeklenme bazı dönemler boyunca artış gösterebilmektedir.Tıpkı insanlarda olduğu gibi köpek dostlarımızda da ölü cilt hücrelerinin rüylere tutunması ile kepeklenme meydana gelmektedir. Uzun tüylü olan köpek dostalrımızda sırt bölgesinde sıklıkla kepeklenme görülebilmektedir. Temel olarak cildi sağlıklı ve nemli tutan bezlerle ilgili olan bu sorun ciddi hastalıkların da belirtisi olabilmektedir. Bu sebeple köpek dostlarımızda kepeklenme gören kişiler dikkatle belirtilere önem vermesi gerekir.

Köpeklerde Kepeklenmenin Sebepleri

Patili dostlarımızda kepeklenme sebeplerine gelecek olursak ilk olarak cildin nem dengesinin bozulması gelmektedir. Köpek dostlarımızda dış faktörler ya da iç faktörlerden dolayı ciltteki nem kaybedilerek kuruyabilmektedir. Özellikle sıcak yaz günleri sırasında cildin nemini kaybetmesi önemli bir durumdur. Genelde mevsimsel olan bu kepeklenme durumu birçok köpek dostlarımızda geçici olarak gözlemlenmektedir. Kış aylarında ise nem miktarı azalacağından dolayı köpek dostlarımızda kepeklenme belirtileri aşırı artış gösterebilik. Köpek dostlarımızın kepeklenmesindeki ana sebepler genelde şunlar olarak gösterilir; düzensiz ve yetersiz beslenme durumu, gıda alerjik durumu, havanın kuruması sonucu cildin nem dengesinin bozulması, parazitler, obezite, köpek şampuanları, bağışıklık sisteminin zayıflaması olarak görülebilir. Köpek dostlarımızda aşırı kepeklenme görülüyorsa lütfen veteriner hekime danışmayı ihmal etmeyiniz.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X