Anasayfa

 Köpeğim Neden Hapşırıyor? Köpeklerde Hapşırma Sebepleri Nelerdir?

Köpek dostlarımızda hapşırma durumu anormal değildir. Ancak bazı durumlara karşı aşırı hapşırma bir endişe sebebi olup olmadığını merak etmeniz en doğal hakkınızdır. Köpek dostlarımızın hapşırmasının oldukça fazla nedeni vardır. Köpek dostlarımızın en yaygın hapşırma nedenlerine hep beraber bakalım istiyoruz.

Alerji Hapşırtabilir

Köpek dostlarımız hapşırıyor ise ve bu sık sık oluyorsa bazen altta yatan çevreden dolayı oluşan bir alerjinin göstergesi olabilir. Kaşıntı sebebi ile göz sulanması, kaşınma ve tüylerini sürekli yalama gibi diğer alerji belirtilerine ek olarak sürekli olarak ya da aralıklarla hapşırma fark edebilirsiniz.

Oyun Oynarken Hapşırma Durumu Olabilir

Köpek dostlarımız oyun oynarken mutluluk belirtisi sayesinde çok sık bir şekilde hapşırabilirler bununla birlikte diğer köpek dostlarımızı oyun davranışı sergilediği konusunda uyardıkları belirtiliyor. Köpek dostlarımızı oyun oynarken hapşırdığını görürseniz ve başka bir semptom göremiyorsanız bir süre izlemenizi ve endişe etmemenizi. Aksi halde derhal veteriner hekime danışmanızı öneriririz.

Ter Hapşırma Durumu

Köpek dostlarımızda ters hapşırma olarak da adlandırılan genel olarak heyecan, tahdiş edici madde ya da iltihaba yakın yanıt olarak gündeminize getirebileceğiniz çok ilginç bir olgudur. Köpek dostlarımızın burnundan gelebilecek korna ses gibi gelen ani, tekrarlayan hapşırmalar sergileyebilir. Köpek dostlarımız ters hapşırdığı vakit bazen nefes almakta çok zorlanıyor gibi de gözükebilmektedir. Kulağa çok dramatik gelse de köpek dostlarımızı sevip ardından sakinleştirmek ve veteriner hekiminize götürmek bunu çözecektir.

Havada Bulunan Tahriş Edici Bazı Maddeler Hapşırmayı Tetikleyebilir

Bazı köpek dostlarımız toz yada polen gibi hapşırmaya sebep olabilecek tahriş edici maddelere karşı oldukça hassas olabilmektedir. Minik parçalar ve tahriş sebebi ile direkt hapşırmaya sebep olabilecek, köpek dostlarımızın burun deliğine sıkışabilir. Diğer bazı maddeler ise parfüm, oda spreyi ya da temizlik ürünleri de hapşırmalarına sebep olabilir.

Burun Akarları Hapşırma Sebebidir

Burun akarları minik patili dostlarımızda ciddi burun tahrişine sebep olabilecek minik parazitlerdir. Köpek dostlarımız genelde onları kazdığında yad a burunları kirli ortama soktuğunda bu parazitlerden alabilir. Sık sık hapşırmaya neden olabilir. Veteriner hekime danışmalısınız. Onları çok sevin, onları doyasıya sevin. Sevgi iyileştirir.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X