Anasayfa

 Köpek Bakımı Hakkında Tüyolar Nelerdir?

Evlerimizde hayatlarımızı paylaştığımız ve hemen hemen her aktivitede yanımızda olan canlılar köpeklerdir. Adeta bir çocuk gibi bizimle yaşar ve sevgimizi paylaşırız. Bu dostların sahiplenildikten sonra düzgün bir yaşam alanına ve beslenmesine ihtiyaç vardır. Köpek bakımı, onu sevmek kadar bizlerin sorumluluğunda olan önemli bir kavramdır. Her yaştan insan sokaktan veya barınaktan sahiplendiği köpeğin bakımını üstlenmiş olur.

Bir köpek, herhangi bir eve harika bir birey olabilir, ancak ister deneyimli bir evcil hayvan ebeveyni olun, ister ilk kez evlat edinecek olun, köpek arkadaşınızın sağlığını ve mutluluğunu en yüksek öncelik olarak tutmanız önemlidir. Yavru köpek bakımı biraz daha titiz davranılması gereken konular arasındadır bu nedenle de beslenme ön plana çıkar. Üstün kaliteli kuru mama, yetişkin köpekler için dengeli bir beslenme sağlar ve su, et suyu veya konserve mama ile karıştırılabilir. Veteriner hekiminize danışmak kaydı ile köpeğiniz bazı meyve ve sebzelerin tadını çıkarabilir, ancak bu eklemeler günlük yiyecek alımının yüzde onundan fazlasını toplamamalıdır. Bu nedenle de köpek bakımı için kaliteli uygun mamaları almanız önerilir.

İnsan Yemeği Uygun Değildir

Yeni doğan ve henüz küçük sayılan köpeklerin bakımı için uygun mamaların verilmesi gerekir. Fakat köpek bakımı için insan yemeği uygun değildir. Çünkü bu vitamin ve mineral dengesizliklerine, kemik ve diş sorunlarına yol açabilir ve çok seçici beslenme alışkanlıklarına ve obeziteye neden olabilir. Temiz, taze su her zaman mevcut olmalı ve mama ve su bulaşıklarını sık sık yıkadığınızdan emin olun.

Köpek bakımı için gerekli bir diğer adım da enerji harcama alışkanlığı edinmeleridir. Köpeğinizin metabolizmasına ve yaş boy gibi faktörlerine göre günlük enerji limitleri farklılık gösterebilir. Egzersiz ayrıca köpeklerin can sıkıntısından kaçınmasına da katkı sağlamış olur, bu da yıkıcı davranışlara yol açabilir. Denetimli eğlence ve oyunlar, evcil hayvanınızın içgüdüsel kazma, gütme, çiğneme, geri alma ve kovalama dürtülerinin birçoğunu tatmin edecektir.

Son olarak onlara güvenli bir alan yaratmak gerekir. Evcil hayvanınızın dinlenmek için tüm hava akımlarından ve yerden uzakta, sıcak ve sessiz bir yere ihtiyacı vardır. İçine temiz bir battaniye veya yastık yerleştirilmiş bir eğitim sandığı veya köpek yatağı idealdir. Ayrıca köpek bakımı rutinleri içerisinde hayvanınızın yatacağı alanın kuru ve temiz olması da parazit olmaması ve hastalanmaması açısından mühimdir.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X