Anasayfa

 Köpekler Hakkında En Şaşırtıcı Bilgiler

Köpekler Hakkında En Şaşırtıcı Bilgiler

İnsanların en yakın dostları olarak bilinen köpekler, yüzyıllardır en çok beslenmekte olan hayvanların başında gelmektedir. Kendi canları pahasına sahiplerini her türlü kötülüklerden korumak için çabalamaktadırlar. Peki bizler böylesine sahiplerine bağlı olan köpekleri, sevimli dostlarımızı ne kadar tanıyoruz? Bu yazımızda sizlere sevimli dostlarımız hakkında çok şaşıracağımız bilgiler sunacağız.

 

Sevimli Dostlarımıza Ait İlginç Özellikler

Sevimli dostlarımız, küçük bir çocuğun zekasına sahiptirler. Eğitilmeye oldukça yatkındırlar ve biz insanlar gibi öğrenebilme yetisine sahiptirler. Cinslerine göre değişmekte olan 150-200 civarında kelimeyi öğrenebilme yeteneklerine sahiptirler. Sahiplerinin el hareketlerini kolaylıkla hafızalarına kazımaktadırlar. Patili dostlarımızın da zaman algıları bulunmaktadır. Renkleri çok algılayamazlar, ancak karanlıkta insanlardan daha iyi görmektedirler. Köpeklerin gözlerini korumaları için üçüncü bir göz kapakçıkları bulunmaktadır. Koku alma yetenekleri insanlardan bin kat daha iyidir. İnsanların koku alma hücreleri 5 milyon iken köpeklerin ki 2 milyon 200 bin civarındadır. Köpeklerin burun izleri insanların parmak izleri gibi tek ve kendisine hastır. Sevimli dostlarımızın burunları sürekli ıslaktır. Bunun nedeni ise kokuları daha iyi alabilmeleri içindir. İnsanlarda 32 diş bulunurken sevimli dostlarımızda 42 diş bulunmaktadır. Dillerinde tat almayı sağlamakta olan 17000 reseptör varken insanlarda 9000’dir. İnsan kulaklarında 6 kas bulunurken bu sayı köpeklerde 18 olarak bilinmektedir. İnsanların duyduğu seslerin 4 katı kadar uzaklıkta ki sesleri duyarlar. Vücut ısıları insanlara göre daha fazladır. Sevimli dostlarımızın tüm vücutları tüyle kaplı olsalar da birçoğu hala üşürler. Patilerinden terlemektedirler. İlk gelişmekte oldukları duyuları dokunmadır. Bu sebepten dolayı fiziksel temaslarda olumlu tepki verirler. Sevimli dostlarımız da insanlar gibi sağlak veya solak olabilirler. Çünkü sağ veya sol patilerini diğerinden daha fazla kullanabilirler. İnsanların duygularını anlayan tek canlıdırlar. Depresyona girebilirler. Doğumları esnasında kör, sağır ve dişsiz olarak dünyaya gelirler. Yüzme konusunda içgüdüsel olarak çok iyidirler. Bazı tazı türleri çıtalardan daha hızlı koşma konusunda tescillenmiştir. Kısırlaştırılan köpekler diğerler köpek türlerinden daha fazla yaşamaktadırlar. Antikçağ döneminde Mısır’da köpeklere çok saygı duyulur ve köpeği ölen insanlar günlerce yas tutarlardı.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X