Anasayfa

 Köpekler Neden Kusar? Köpeklerde Kusma Sebepleri

Minik patili dostlarımızın kusma durumunun birçok farklı sebebi olabilmektedir. "Köpeğim kusuyor. Sebebi ne olabilir?" şeklinde bir soru soruyorsanız doğru içeriği okuyorsunuz demektir. Minik patili dostlarımızın kusma problemleri ile ilgili sebeplerini yazacağımız bu içerik ile beraber daha detaylı konuşmak mümkün olacak. Köpek dostlarımızın dediğimiz gibi pek çok sebep ile kusma problemi görülebilir. Bu sebeplerden bazıları için çok fazla endişelenmeye gerek yoktur. Ancak bazı durumlarda köpeklerde kusma çok önemli bir sağlık sorununun semptomu olarak görülebilir. Ayrıca ciddiye alınması gereken bir gündem problemi olabilir. İlk başta kusmanın ana sebebini anlayabilmek çok zor olabilmektedir. Bir süre gözlem yapmanız doğrultusunda köpek dostlarımızda kusmanın ana sebebinin neden olduğunu görmeniz mümkündür. Zehirlenmeden şüphelendiyseniz ya da 2 günden uzun süre sürekli olarak kusma meydana geliyorsa lütfen yetkili bir veteriner hekime danışın. Köpek dostlarımızda kusmanın birçok sebebi olabilir. Bunun birçok yanıtı olabilir. Mevcut durumu iyi bir şekilde gözlemlemek çok önemlidir. Köpek dostlarımızın kusması genelde safra içermesinden dolayı ekşi bir kokuya da sahiptir. Köpek dostlarımızın kusma sebebine bağlı olarak önlemler alınması çok önemlidir.

Hızlı Yemek Yeme Durumu

Köpek dostlarımızda kusma nadir görülen bir durum olmamak ile birlikte genelde endişe etmenizi gerektirecek bir durum yoktur. Özellikle tek öğün beslenen köpek dostlarımız hızlı mama tüketimine bağlı olmak ile beraber bir kusma görülebilir. Köpek dostlarımızın hızlı yemek yemesini engelleyen bu durum beslenme programını değiştirerek mümkün olur.

Çok Fazla Ot Tüketmek

Köpek dostlarımız da kedi dostlarımız gibi bazen çimen ya da çeşitli otlara karşı koyamamaktadır. Günlük dolaşma rutinlerine bağlı olarka ot yemeye karşı koyamayan köpekler ot tüketimi yaptığı zaman kusabilir. Bu kusma anormal ya da zararlı olarak görülmese de köpek dostlarımız zararlı bitkiler yuttuysa veteriner hekime danışmanız önem arz eder.

Araba Tutması

Köpek dostlarımızda araç tutması sonrasında insanlar gibi kusma meydana gelebilir. Yolculuğun bitiminde köpek dostlarımız kusabilirler. Köpek dostlarımızda harekete bağlı olarak gastrointestinal hastalıklar gözlemlenebilir. Bu sebeple araçtayken köpek dostlarımızı gözlemlemek çok iyi olacaktır.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X