Anasayfa

 Köpeklerde Alerji Türleri Hakkında Bilgi

Köpek dostlarımızda alerji olması olasıdır. Birçok minik patili dostumuz farklı durumlarda farklı şeylere karşı alerjik reaksiyon gösterebilmektedir. Alerjik reaksiyonlar ciddi olabilir. Bu konuda çok dikkatli olmalısınız. Veteriner hekimleriniz köpek dostlarımızın alerjisini kontrol etmenin yollarını bulmanızda çok faydalı olabilir. Eğer köpeğinizin alerjik reaksiyon gösterdiğini düşünüyorsanız derhal veteriner hekime danışın. Alerjik reaksiyonlar çok daha ağır sonuçlara sebebiyet verebilir, çok dikkatli olmalısınız. 

Köpeklerde Pire Alerjisi Nedir?

Herhangi bir köpek dostumuz pire ile enfekte olması olasıdır. Ancak şu unutulmamalıdır ki tüm köpek dostlarımız pire ısırığına karşı alerjik reaksiyon yaşamamaktadır. Pire alerjisi olan minik patili dostlarımız, pire salyasının oldukça ciddi bir teması sonrasında şiddetli kaşıntı reaksiyonu yaşayabilmektedir. Bu durum köpek dostlarımızda tüy dökümüne ve cilt üzerinde yara ya da kabuklara da yer açabilmektedir. Genelde kuyruklarının tabanında ayrıca vücutlarının diğer alanlarında cilt yaraları görmeniz mümkün olabilir. Bu yaralar bakteriyel enfeksiyona da sebebiyet verebilir. İşte tüm bu durumlardan dolayı lütfen eğer alerjik reaksiyon görüyorsanız köpek dostlarımızı bir veteriner hekime götürün. Pire alerjisi, pire olan bir köpek dostumuzda çok ciddi sorunlara yol açabilir. Köpek dostlarımızın tüylerini tıraş ettirerek ya da onları içeride tutarak bu durum çözülmeyebilir. Eğer siz köpek ebeveynleri, bir pire alerjisinden şüpheleniyorsanız lütfen direkt veteriner hekime danışınız.

Köpeklerde Temas Alerjisi Nedir?

Köpek dostlarımızda temas alerjisine sebebiyet verebilecek çok fazla durum vardır. Özellikle pire yakaları, yol tuzu ya da bitkiler dahil olmak üzere birçok şey bu durumu tetikleyebilir. Kaynağın tanımlanmasını iyice sağlayabilmek için üzerinde çok durmalısınız. Temas alerjisi semptomları genelde kızarıklık, ciltte çok fazla yoğun kaşıntı ya da şişlik olabilir. Bu durumlar, vücutlarının hangi kısmının alerjiye temas ettiğinde görünecektir. Özellikle temas alerjisi durumundan en fazla etkilenen bölgeleri açıklamak istiyoruz; göğüs, çene, kuyruk ve midedir. Sizler de köpek dostlarımızın temas alerjisi konusunda başa çıkmak istiyorsanız tahriş edici temastan kaçınılmalıdır.

Köpek dostlarımızda inhalan alerjisi ve gıda alerjileri de oluşabilir. Lütfen sizler de köpek dostlarımızda alerjiden şüpheleniyorsanız bir veteriner hekime danışın.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X