Anasayfa

 Köpeklerde En Sık Görülen 3 Deri Hastalığı

Bugün sizler için hazırladığımız içeriğin konusu "köpeklerde en sık görülen deri hastalıkları nelerdir?" sorusuna yanıt verecek. Can dostlarımız söz konusu olduğu zaman onların sağlığında çok dikkatli davranırız. Özellikle de köpek dostlarımız deri hastalığı konusunda hassas bir vücuda sahiptir. Köpeklerde en sık görülen deri problemlerinin başında tüy dökümü gelir. Bunu yavru köpeklerde dematit de takip etmektedir. Pire alerjisi, egzama ve gıda alerjisi de en sık görülen köpek deri hastalığı problemlerindendir. Deri iltihaplanması, köpeklerde uyuz hastalığı ve mantar hastalığı da çok sık şekilde kendilerini göstermektedir.

Köpeklerde Tüy Dökümü Neden Oluşur?

Köpek dostlarımızda kıllar, derinin bulunduğu bölgede bulunan germanatif hücrelerin içerisinde bulunuyor. İşte bu germanatif hücrelerin farklı sebeplerinden dolayı etkilenir ve bu hücrelet kendini hızlı bir şekilde geliştiremez. Köpek dostlarımızda tüy dökümü sırasında kıl kökleri yeteri besin alamadığında bu hadise gerçekleşir. Köpek dostlarımızda bu tür etmenlerin görülmesindeki en yaygın sebep, yanlış beslenme olarak görülüyor. Elbette bazı durumlarda da mevsimsel olarak tüy dökümü normal durumlar dahilinde görülmektedir. Eğer mevsimsel bir tüy dökümü gerçekleşiyorsa bu köpeklerde görülen en yaygın tüy dökülme sebebi olarak gündemimize alınabilir.

Yavru Köpeklerde Görülen Dermatit Nedir?

Ortalama olarak on iki aydan çok daha küçük köpek dostlarımızda görülür. Karın ve çene bölgesinde görülen bu hastalık tüy dökümünü gerçekleştirir. Özellikle de staphyloccus ismindeki bir bakteriden kaynaklanır. Can dostlarımız veteriner kontrolü ile uygulanacak olan ilaç tedavisi ile staphyloccus isimli bakterinin enfeksiyonunu kontrol altına alabilir. Lütfen bu gibi durumlarda veteriner hekime danışmayı ihmal etmeyin. Veteriner hekimler, köpek dostlarımızın sağlığı konusunda en doğru kararı verecektir.

Köpeklerde Görülen Egzama

Köpek dostlarımızda eğer tedavi edilmezse çok ciddi bir şekilde sağlık sorunlarına da sebep olabilecek hastalıklar arasında yer alan egzama, derideki yaygınlaşmanın tamamen şiddetine oranla meydana gelebilecek kızarıklık, yara gibi köpeğin sürekli olarak kendini kaşıması sonucunda enfeksiyon kapması üzerine konforunu tamamen bozabilecek etkiye sahiptir. Can dostlarımız egzamadan kurtulabilmek adına özel kremler, özel banyo ya da ilaç takviyesi almalıdır. Bunu da elbette veteriner hekim kontrolünde gerçekleşmesi büyük önem arz eder.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X