Anasayfa

 Köpeklerde Hapşırmaya Sebep Olabilecek Belirtiler

Köpek dostlarımızda hapşırma durumu normal gözükebilir. Elbette bazı durumlarda köpek dostlarımızda görülen bu hapşırma durumu endişe sebebi olarak görülebilmektedir. Can dostlarımızda hapşırmanın çok fazla sebebi bulunur.

Köpekler Neden Hapşırıyor?

Köpek dostlarımız özellikle alerjik sebeplerden hapşırabilir. Can dostlarımız hapşırıyorsa bazen altta yatacak olan çevresel sebeplerin bir göstergesi bulunur. Kaşıntı sebebi ile gözlerin sulanması ya da kaşınma gibi diğer alerji belirtilerine ek hapşırmayı da görebilirsiniz. Bununla birlikte köpek dostlarımız oyun oynarken de hapşırma belirtisi gösterebilir. Bu durum oyun oynarken mutluluk belirtisi olarak tanımlanır. Oyun oynarken sıkça hapşırabilirler. Bu diğer köpek dostlarımızı oyun ile ilgili olarak uyarmaktadır. Can dostlarımız oyun oynarken hapşırıyorsa ve başka bir belirtisi ortada gözükmüyorsa bu durumda endişelenmenizi gerektirecek bir durum yoktur. Köpek dostlarımızda veteriner hekime götürülmesi gereken konulardan bir tanesi de ters hapşırmadır. Minik patili dostlarımızda ters hapşırma, genel olarak heyecan, tahriş edici madde ya da iltihaplanmayı gösteren sebepler doğrultusunda ilginç bir olgu olarak kayıtlara geçer. Can dostlarımızda burundan birden hapşırılan ve inhalasyonlar ile sergilenen duruma denir. Köpek dostlarımız ters hapşırıdığı zaman nefes alma durumunda çok zorlanıyor gibi görülebilirler. Eğer bu durum çok sık tekrar ediyorsa lütfen veteriner hekime danışmayı ihmal etmeyin. Havada bulunan tahriş edici maddeler de köpek dostlarımızda hapşırmayı tetikleyebilmektedir. Can dostlarımızda hapşırma durumu çok çeşitli sebeplere bağlı olarak ortaya çıkabildiğini söylemiştik. Özellikle de anatomik faktörler durumunda köpek dostlarımızın çeşitli şekil ve boyutlarından da hapşırma kaynaklanabilir. Burun yapısındaki doğuştan gelen anomaliler, bazı köpeklerin hapşırmasına neden olabilir. Eğer köpeğinizin hapşırması devamlı hale gelirse veya diğer sağlık sorunları ile birlikte görülüyorsa, bir veteriner hekime başvurmanız önemlidir. Profesyonel bir değerlendirme, köpeğinizin durumunu anlamak ve gerekirse tedavi başlatmak için kritik öneme sahiptir.

Köpeğimde Hapşırma Nasıl Önlenir?

Köpek dostlarımızda hapşırma durumunu önleyebilmek adına can dostlarımızın hapşırmasının bir sebebe bağlı olup olmadığını değerlendirmelisiniz. Can dostlarımızda aşılar ile ilgili düzenli ilerlediğinizin bilincinde olmalısınız. Koku alabilmek köpek dostlarımız için inanılmaz bir duygudur. Bu duygunun onlar bakımından az hissedilmesi konforunu da düşürecektir. Lütfen bu gibi durumlarda veteriner hekime danışmayı ihmal etmeyiniz.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X