Anasayfa

 Köpeklerde Kaşıntı Sebepleri ve Hakkında Bilgi

Köpeklerin zaman zaman kendilerini kaşımaları normaldir. Ancak, köpeğinizin sürekli kaşındığını fark ederseniz, bu bir soruna işaret ediyor olabilir. Köpeklerin kaşınmasının birçok nedeni vardır. Genellikle pire veya diğer parazitlerden kaynaklanır. Bununla birlikte, hipotiroidizm gibi altta yatan bir durumun belirtisi de olabilir.

Tıbbi terimlerle kaşıntı, pruritus olarak adlandırılır. Kaşıntı, bir köpeğin veteriner kliniğine getirilmesinin en yaygın ikinci nedenidir. Köpeklerde kaşıntının nedenleri karmaşıktır. Bununla birlikte, iki ana neden vardır: Birincisi cilt koşullarını içerir. Köpeğinizin bir enfeksiyonu mu var? Aşırı kilolu mu? Cildi çok mu kuru? İkinci ana neden ise alerjilerdir.

Sizin için köpeğinizin acı çektiğini görmekten daha sinir bozucu bir şey yoktur. Bu nedenle, köpeğinizin kaşıntısını hafifletmek en önemli önceliğinizdir. Köpeklerde kaşıntıya neden olan iki ana şey parazitler ve mevsimsel olabilen alerjilerdir. Bir teşhis gerekiyorsa, veterinerinizden randevu alın. Kaşıntı hafif görünse bile, doğru bilgiye sahip olmak ve rahatsızlığı hafifletmek için güvenli ürünler kullanmak önemlidir.

Köpeklerde kaşıntıya ne sebep olur?

Köpeğinizin kuru cilt veya diğer sorunlar nedeniyle kaşındığını fark edebilirsiniz, ancak bunun birçok farklı nedeni vardır. Bu bölümde en yaygın nedenler listelenmiştir, ancak en iyisi veterinerinize danışmaktır.

Kuru cilt

Kuru cilt, yetersiz beslenme ve hafif dehidrasyon da dahil olmak üzere bir dizi şeyden kaynaklanabilir. Düşük nemli ortamlarda yaşayan köpekler de buna yatkındır.

Kuru cilde sahip olup olmadıklarını anlamak kolaydır çünkü cilt pul pul olur ve kaşınır. Dokunulduğunda da kaşıntı hissedilebilir.

Alerjik reaksiyon

Köpeklerin genellikle belirli şeylere karşı alerjisi vardır. Bunlar arasında çimen ve ağaç polenleri gibi mevsimsel faktörler ve kürk, küf ve toz akarları gibi çevresel faktörler yer alır. Süt ürünleri, sığır eti, kümes hayvanları, yumurta, soya ve tahıllar gibi belirli gıdalar da alerjiye neden olabilir. Alerjik reaksiyonlar, köpeğiniz erken yaşta bir şeye karşı hassaslaştığında ortaya çıkar ve bu durum daha sonra tersine çevrilebilir. Alerjik reaksiyonun erken belirtilerini tanımak, ömür boyu sürebilecek bu durum için en iyi tedaviyi bulma şansını artırabilir.

Pirelenme

Sürekli kaşınmanın bir nedeni de köpeğinizdeki parazitlerdir. Bunlar arasında pire, bit, diğer böcekler ve köpeğinizin cildini tahriş edebilecek akarlar bulunur. Parazit riskini azaltmak için pire kontrolü köpeğinizin düzenli bakımının bir parçası olmalıdır. Evdeki keneler ve diğer dış parazitler için, düzenli vakumlama ve köpeğiniz için kene geçirmez şilteler ve yataklar satın almak, cildi etkilemelerini önlemeye yardımcı olabilir.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X