Anasayfa

 Köpeklerde Pati Bakımı Hakkında Bilinmesi Gereken Her şey

Köpeklerde Pati Bakımı Hakkında Bilinmesi Gereken Her şey

Köpeklerin bakımında en önemli nokta pati bakımıdır. Sahipler tarafından genel olarak aksatılan ve önemsizleştirilen bu husus, aslında köpeklerin en çok kullandıkları organlarıdır. Haliyle pati sağlığını korumak açısından çok büyük önem arz etmektedir. Çünkü köpeklerin ayakları da insanların gibi hassastır. Patili dostlarımızın tüm ağırlıklarını taşıyan ayakları sayesinde hareket etmektedirler. Bunun dışında darbe emici özelliklerine sahip olan bedenin sıcak veya soğuk hava şartlarında yalıtılmasını sağlamaktadır. Bu yüzden de sevimli dostlarımıza pati bakımı yapmak önemli bir konudur. Pati bakımlarını yapmanın bazı önemli adımları şunlardır;

Düzenli Olarak Kontrol Edip Temizlemek

Sevimli dostlarımız, düzenli olarak günlük dışarı çıkarlar. Bundan dolayı da patileri çatlar ve sertleşmeye başlar. Ayrıca sert zeminlere bastıkları için yaralanmalar, çizikler, kesikler ve tahriş gibi önemli sorunlarda beraberinde gelmektedir. Pati arasına kaçan otlar ve taşlar da evcil dostlarımızı oldukça rahatsız eder. Bu sebepten dolayı günlük pati bakımları yapılması gerekmektedir.

Tırnak Kesimi

Sevimli canlılarımızın da tırnakları biz insanlar gibi uzamaktadır. Uzun tırnaklar, patili dostlarımızın yere her bastıklarında zemin ile temas ederler. Ve canlarımız bu temastan hiç hoşlanmazlar. Bundan dolayı tırnaklı düzenli olarak bakıma ihtiyaç duyar ve zamanında kesilmesi önemlidir.

Pati Bakım Kremi ve Spreyleri Kullanmak

Sevimli canlarımızın patilerinin çatlamasını engellemek ve patilerini korumak için pati bakım kremi ve pati bakım spreyleri kullanmak bakımlarını kolaylaştırmış olacaktır. Sprey, dostlarımızı dışarı çıkarmadan önce kullanılmalıdır. Bu uygulama köpeklerin patilerini yumuşak tutar ve patiyi korur. Krem ise yürüyüş sonrasında eve taşımakta oldukları mikropları öldürür ve patileri temiz tutar.

Patilere Masaj Yapımı

Sevimli dostlarımız dışarı çıktıklarında, evde dolaştıklarında veya kafesinin etrafında gün boyu ayakta durdukları zaman tüm ağırlıklarını ayaklarına verdiklerinden dolayı patileri sürekli zarar görür. Patilerine masaj yapmak sevimli canlarımız için çok iyi bir dinlenme ve pati bakım uygulamasıdır.

Doğru Yürüyüş Alanları Seçimi

Evcil dostlarımızın günlük yürüyüşleri yapacakları alanları seçmek de patilerinin zarar görmesini engellemenin bir diğer yoludur. Bunun içinde yumuşak zemin ve parklar en ideal alanlardır.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X