Anasayfa

 Köpeklerde Tüy Dökme Önleyici Öneriler

Köpek dostlarımızın sahipleri en çok sizce neyden şikayet ediyor olabilir? Elbette "tüylerden" dediğinizi duyar gibiyiz. Köpek dostlarımızın yapısı ya da ırkı ile alakalı olduğu düşünülse dahi bu durum tamamen mevsim ile alakalı bir durum da olabilir. Son zamanlarda bu sorun mevsimlere bağlı olmadan da artıp azalabiliyor. bu tamamen insanların doğamıza verdiği zarar ile ilgili bir durum. Örnek verecek olursak Aralık ayında normalde hava sıcaklığı eksi 2 ile 10 derece arasında değişim gösterirken köpek dostlarımızda ise insanların uyum sağlmaış olduğu gibi bir takvim yok.Biz takvimimize bakım mevsim geçişlerini çok kolay algılayabiliyorken buna göre giyeceklerimizi hazırlıyoruz ancak minik patili dostlarımızın bu şekilde hazırlanma dönemi yoktur. Biyolojik tavimlerine göre mevcut olan yapıyı değiştirir ve tüyler kalınlaşır. Kan akışları hızları buna göre değişmektedir.

Köpek Dostlarımızda Tüy Dökme Nasıl Engellenir?

Birçok köpek sahibi arkadaşımız onlar ile yaşadığı hayattaki en zor durumun tüy dökümü olduğunu söylemektedir. İşte bu durumu azaltabilmek adına birkaç öneride bulunmak istedik. Özellikle beslenme drumu en önemli durumu taşıyor. Kaliteli mama ve uygun besinler, gerekli besin takviyeleri bu sorunu azaltmaya direkt olarak etki sağlayacaktır. Bunun yanında köpek dostlarımızın sağlıklı ve konforlu bir yaşam sürmesine de etki gösterecektir. Düzenli ev eksiksiz bir bakım da bu durumu engelleyebilir. Özellikle minik dostlarımızı çok sık yıkamamak ve belirli doğru zaman aralıklarında temizlemek ve sık sık taramak köpek dostlarımızın tüy dökümü için en önleyici sebeplerden olacaktır. Köpek dostlarımızı strese sokmak tüy dökümünü artırır. Saatlerce evde kapalı kalan bir köpek ve yeterli derecede enerji atabilmesi ve aktivitede kalması tüy dökümünü ise engelleyecektir. Köpek dostlarımızın aktiviteleri de çok önemlidir. Minik patili dostlarımızın koşması fiziksel ve ruhsal açıdan onları iyi hissettirecek durumlardan birisidir. Stresi azaltan bu durum, vücut içerisinde çok fazla kan dolaşımı da sağlamaktadır. Oksijen yeterliliği de buna göre dizayn edilmiştir.

Bunun yanında, köpek dostlarımızın tüy dökümünden dolayı şikayet etmemek gerekir. Bu koşulları sağlayan tamamen biz olduğumuzu unutmamalıyız. Doğru beslenme sağlayamıyorsak ve doğru bir bakımı köpek dostlarımız için yapamıyorsak maalesef dünyanın dengesini bozuyorsak biraz da bu konu bizimle alakalıdır ve şikayet etme hakkımız pek de bulunmuyor. Bu sebeple onları tüy dökerken de sevmeyi öğrenmeliyiz. Hayatımızı onlara göre yeniden dizayn etmemiz gerekebilir. Bu içeriğimizde köpek dostlarımızda tüy dökümü hakkında konuştuk. Bizi takip etmeyi unutmayın.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X