Anasayfa

 Köpeklere Tuvalet Eğitimi Nasıl Olur?

Köpekler dünyanın en popüler evcil hayvanlarından biridir. Köpeklerin eski zamanlardan beri insanlarla dost oldukları bilinmektedir. Köpek sahipleri için ilk akla gelen tuvalet eğitimidir. Köpeğinize başarılı bir şekilde tuvalet eğitimi vermek için sabırlı olmanız ve doğru adımları izlemeniz gerekir. Köpeğiniz tuvalet eğitimi almışken ne yapacağını bilerek, tuvaletini nerede yapacağını çabucak öğrenebilir. Köpeklere tuvalet eğitimi hakkında bilmeniz gerekenler ve köpeğimi nasıl eğitirim? Sorularınızın yanıtlarını yazımızda topladık...

Köpek sahiplerinin yaptığı ilk şeylerden biri köpeğine tuvalet eğitimi vermektir. Köpek ne kadar küçükse, tuvalet eğitimi o kadar kolay olur. Ancak köpeğiniz yaşı ilerlemişse orijinal alışkanlığını sürdürmek isteyecektir ki bu biraz daha zor olabilir. Ancak yavru köpeklerin zayıf yönlerinden biri, henüz komutları yerine getirmeyi öğrenmemiş olmalarıdır.

Öncelikle sizden emir almayı öğrenmesini sağlayabilirsiniz. Büyük bir köpek veya köpek yavrusu, akılda tutulması gereken birkaç numara ile kısa sürede tuvalet eğitimi alabilir. İçeriğimizde köpeğinize tuvalet eğitimi nasıl verilir ve yavru köpeğinize tuvalet eğitimi hakkında bilmeniz gerekenler hakkında bilgiler bulabilirsiniz.

Köpeklere Tuvalet Eğitimi Nasıl Verilir?

Köpekler için tuvalet eğitimi çok önemlidir. Köpeğinize bu konuda tuvalet eğitimi vermek için öncelikle onun nereye tuvalet yapmak istediğine karar vermelisiniz. Evde tuvalet eğitimi ile dışarıdaki tuvalet eğitimi ayrı ayrı yapılmalıdır.

Öncelikle köpeğinizi tuvalet eğitimi için eve getirdiğiniz andan itibaren çalışmaya başlamalısınız. Köpeğinizin dışkılaması için bir yer sağlayın. Köpek kumu, suni çim, köpek pedi ve köpek kumu kullanabilirsiniz. Köpeğinizin tuvalete gittiği yere koyun ve gazeteleri yerleştirin.

Köpeklerin yemek yedikten veya su içtikten hemen sonra tuvalete gitmek istediğini ve belirtileri gösterdiğini unutmayın. Köpeğiniz yemek yedikten ve bu davranışı sergiledikten sonra tuvalete gittiği yere götürün ve işlem bitene kadar oradan ayrılmayın. Köpeğinizi idrar yapmaya çalıştığı bölgenin üzerine koyun, ona bir ödül verin ve idrarını yaptığında onu övün. Köpeğinizin dışkısını yaptıktan sonraki ikinci sefere kadar çöp kutusunu temizlemeyin.

Köpekler aynı yeri koklayarak tekrar ziyaret etmeyi severler. Ayrıca bu işlem sırasında banyo ve tuvalet gibi çeşitli kokular oluşturabilecek alanların üzerini kapalı ve temiz tutun, çöpleri evin dışında tutun. Bunun dışında koku yapmaz. Köpeğiniz başlangıçta kendi bölgesinin dışına idrar yapabilir. Böyle bir durumda onu cezalandırmayın veya kızdırmayın, bunun yanlış olduğunu net ve yüksek bir sesle gösterin. Doğru bir şekilde uygulayın ve köpeğinizle iletişim kurun, köpeğiniz evinizde tuvalete gitmesi gereken yeri hızlıca öğrenecektir.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X